Studii sociale, întrebare adresată de Andreea0425, 8 ani în urmă

Ce recomandări puteți face unui copil are are o alimentație greșită?
Care sunt greșelile pe carele faceți voi în menținerea sănătății?
Cum va propuneți sa corectați greșelile făcute?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lukegaldau
9

Mulți copii și familii de astăzi au programate aglomerate. Acestea fac greu să se așeze la mese de casă în fiecare zi. Multe diete pentru copii implică o mulțime de mâncare convenabilă și de luat. Dar aceste alimente pot fi nesănătoase. Acestea pot avea un efect negativ asupra sănătății copilului dumneavoastră. Unele dintre problemele de alimentație nesănătoasă pot continua până la maturitate. Acestea se pot dezvolta chiar și în bolile de-a lungul vieții.

 

Alimentația sănătoasă are multe beneficii pentru copii. Poate:

 Stabilizați energia lor.

Îmbunătățiți mintea lor.

Chiar și starea lor de spirit.

Ajutați-i să mențină o greutate sănătoasă.

Ajutați la prevenirea condițiilor de sănătate mintală. Acestea includ depresia, anxietatea și ADHD.

În plus, având o dietă sănătoasă și concentrându-se pe nutriție sunt unele dintre cele mai simple și cele mai importante modalități de a preveni apariția bolii. Alimentația sănătoasă poate ajuta la prevenirea multor boli cronice. 

 Obiceiurile alimentare sănătoase sunt mai predispuse să rămână cu dvs dacă le învățați ca pe un copil. De aceea este important să vă învățați copiii obiceiurile bune acum. Le va ajuta să rămână cu aceste obiceiuri alimentare. Acest lucru îi va ajuta să evite dezvoltarea bolilor cronice precum cele enumerate mai sus, ca un copil sau ca adult.

 

Calea către o sănătate îmbunătățită

Există multe modalități prin care puteți învăța și sprijini copiii dvs. în a mânca sănătate. Ei includ:

 

Începeți cu micul dejun

Mâncarea unui mic dejun echilibrat cu proteine ​​este o modalitate excelentă pentru copilul dumneavoastră de a-și începe ziua. Proteina îi poate ajuta să rămână mai plină. Poate chiar ajuta adolescentii sa piarda in greutate.

 

Diminețile pot fi agitate. Încercați una dintre acestea pentru un mic dejun sănătos în mișcare:

 

ou sandwich pe pâine integrală de grâu

iaurt grecesc

Asigurați-o prioritate meselor

Șederea la masă ca familie reprezintă o parte importantă a stabilirii obiceiurilor alimentare sănătoase. Dar e mai mult decât să mănânci împreună. Mealtimes sunt, de asemenea, o șansă de a:

 

Asigurați-vă confortul copiilor. Copiii se dezvoltă pe rutină. Știind că au cină sau alte mese cu familia, îi ajută în mod regulat să se simtă în siguranță.

Vorbește cu copiii tăi. Afișați interesul în ceea ce se întâmplă în viața lor. Spune-le ce se întâmplă în a ta. Construiți conexiuni mai puternice între membrii familiei dvs.

Stabiliți un exemplu pentru copilul dvs. Dacă pregătiți și mâncați alimente sănătoase, copilul dumneavoastră va mânca și mai sănătos. Evitați calcularea caloriilor obsesive. Nu vorbiți negativ despre voi înșivă. Copilul tău ar putea adopta aceleași atitudini. Acest lucru îl poate determina să dezvolte probleme legate de imaginea corporală sau asocierile negative cu alimentele.

Obțineți copii implicați

Copiii dvs. să vă ajute să faceți cumpărături pentru alimente și să alegeți alimente pentru a mânca. Învățați-i să citească o etichetă de alimente, astfel încât ei să cunoască nutriția din alimentele pe care le aleg. Aceștia pot, de asemenea, ajuta la stabilirea meselor și să-și ia proprietatea în ceea ce mănâncă.

Faceți mici schimbări la alimente mai sănătoase

Nu trebuie să revizuiți întregul plan de masă. Găsiți doar câteva alternative la elementele nesănătoase din frigider sau cămară. Începeți încet adăugarea în mai mult până când ați adoptat alegeri alimentare mai sănătoase. Exemple de schimburi ușoare de făcut includ:

 

In loc de…

* Lapte întreg încercați * Lapte slab de grăsime

* Soda încercați * Apă sau apă aromă spumant

* Pâine albă încercați * Pâine integrală de grâu sau de cereale integrale

* Încercați înghețată * Smântână de casă

* Unt încerca ulei de măsline

* Pansamente cu salata pe bază de cremă sau sos de paste încearcă sosuri pe bază de ulei sau sos de paste pe bază de legume

* Chipsuri de cartofi încercați chips-uri sau nuci

Limitați zahărul

Zahărul apare în mod natural în multe alimente. Acestea includ fructe, legume, cereale și produse lactate. Avem tot zahărul de care avem nevoie din aceste alimente.

Zaharul este adesea adăugat la alimentele pe care nu credem că ar avea zahăr în ele. Acestea includ pâine, conserve sau legume, condimente cum ar fi ketchup, mese congelate și fast-food. Pentru o sănătate optimă, ar trebui să evităm sau să reducem cantitatea acestor alimente pe care le consumăm.

 Iată câteva sfaturi pentru reducerea cantității de zahăr în dietele dvs. și ale copiilor dvs.

Nu interzice dulciurile. Spunând că copilul dvs. nu poate avea gogoși sau prăjituri, poate crea pofte. Atunci când au un dulce tratați, au tendința să exagereze. Doar face acest tip de alimente un tratament special în loc de o parte regulat din dieta lor.

Alte întrebări interesante