Geografie, întrebare adresată de slavemihaela483, 9 ani în urmă

Ce relief reprezinta Serbia descrie in cateva enunturi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Antiteza
16
Serbia majoritar stepa Relieful urca in trepte, de la nord  spre sud: campii, dealuri, munti. In nord, se afla Campia Voivodinei, sector al Campiei Panonice, care este traversata de Dunare si presarata pe alocuri, cu vechi masive muntoase joase. In centru, se afla Campia Moravei si o regiune colinara putin inalta, iar in est, la granita cu Romania si Bulgaria, se afla Muntii Serbiei si platoul Miroc. In sud si sud-vest se desfasoara un sector al Alpilor Dinarici, cu cele mai mari altitudini din tara. In acest sector, Dinaricii au capatat mai mult un aspect de podis inalt, muntos.
Răspuns de Ninjarosu
10

Cu un relief variat, câmpii fertile in partea de nord, Voivodina, dealuri și munți in partea de sud-est, teritoriul Serbiei este străbătut de Dunăre si de râul Morava, afluent al fluviului.

Relieful Serbiei este predominant muntos în sud (aparținând Alpilor Dinarici, altitudine maximă 2656m în vf. Daravica) și est(Munții Serbiei, cu Defileul Dunării), colinar și de câmpie(Câmpia Moravei), în partea centrală, și numai de câmpie(Câmpia Dunării), în nord

Alte întrebări interesante