Limba română, întrebare adresată de martaserbina, 9 ani în urmă

Ce reprezinta sau ce semnificatie are : nufarul galben ? Va rog mul...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anairda
3
viata, bucurie, renastere

martaserbina: Am uitat sa spun ce reprezinta nufarulgalben in poezia,, lacul;, de m eminescu ?
martaserbina: Heii stii?
Anairda: Tabloul terestru ce formeaza lacul incarcat cu nuferi galbeni
martaserbina: Imi trebuie sa explic ce inseamna nufarul in aceasta poezie
martaserbina: ????
Răspuns de ionelabivol02
8
Simbolismul nuferilor poate fi urmarit inapoi in antichitate, jucand un rol important in diferite culturi din intreaga lume. De la frumusete la iluminare, nuferii reprezinta emotiile resimtite de noi. Iata cateva semnificatii ale nuferilor, bazate pe diferite culturi si practici ceremoniale in diferite tari din intreaga lume.
Semnificatiile nuferilor in Egipt
In Egiptul Antic, floarea de lotus reprezenta unitatea oamenilor din tara. Crinul (simbol al Egiptului de Sus) impreuna cu floarea de papirus, simbol al Egiptului de Jos, erau folosite pentru a desemna o tara unita. Egiptenii antici au apreciat, de asemenea, nufarul albastru, pe care il considerau o reprezentare a soarelui si un simbol al renasterii. O alta iconografie religioasa a nufarului in Egipt se invarte in jurul Mitului Creatiei, oamenii castigand inspiratie spirituala. Nufarul simbolizeaza, de asemenea, ciclul vietii - nastere si moarte. Pilonii templelor din Egiptul Antic aveau forma de nuferi infloriti din pamant.
Simbolismul nuferilor in Orient
Inspre continentul asiatic, nufarul are un simbolism complet diferit. In Bangladesh, este floarea nationala si este nelipsit din ceremoniile religioase. Viata si dragostea este reprezentata prin aceasta frumoasa floare. Deoarece nufarul produce flori si fructe in acelasi timp, reprezinta universalitatea. In context religios, nufarul este considerat sacru de catre budisti si hindusi.
In cultura budista, iluminarea este asociata cu aceasta floare. Diferite culori ale florilor de lotus au reprezentari diferite in cultura budista antica, iar practica este inca respectata. De exemplu, un nufar rosu simbolizeaza dragoste si pasiune si este considerat a fi lotusul inimii. Iconografia nufarului violet este puterea mistica, in timp ce nufarul alb reflecta puritatea spirituala.

Alte întrebări interesante