Ed. muzicală, întrebare adresată de VladisLOVE, 8 ani în urmă

Ce rol are viata si evenimentele traite de Beethoven pentru creatia sa?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gideinicoletadiana
2

Răspuns:

Ludwig van Beethoven (pronunție germană:  audio; n. 16 decembrie 1770,[2][3][4][5] Bonn, Electoratul de Köln[*], Sfântul Imperiu Roman[6][2][7][3] – d. 26 martie 1827,[8][9][2][7] Viena, Imperiul Austriac[10][7][2][11]) a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Este considerat un compozitor de tranziție între perioadele clasică și romantică ale muzicii. El a lăsat posterității opere nemuritoare, printre care:

9 simfonii ( a 3-a Eroica, a 5-a a Destinului, a 6-a Pastorala, a 9-a cu finalul Odă bucuriei pe versuri de Friedrich von Schiller, adoptată ca imn oficial al Uniunii Europene)

5 concerte pentru pian și orchestră (remarcabile al 4-lea și al 5-lea Imperialul)

Un concert pentru vioară și orchestră

Missa solemnis

32 Sonate pentru pian (printre care a 8-a Patetica, a 14-a Sonata Lunii, a 23-a Appassionata)

Sonate pentru vioară și pian (mai cunoscută Sonata Kreutzer)

16 cvartete pentru coarde

Răspuns de bellatrix2
1

BeethovenLudwig van Beethoven, unul din cei mai mari compozitori din lume, a schimbat viziunea oamenilor despre muzică, aducând frumusețe și încântare urechilor chiar și atunci când el a surzit.
Trăind în perioada 1770 – 1827, compozitorul a fost consacrat pentru 9 simfonii, sonate, cvartete și multe altele. Istoria muzicii nu ar fi la fel astăzi dacă Beethoven nu ar fi existat.
Acest geniu al notelor muzicale ne dă o lecție de perseverență și ambiție și ne arată că totul e posibil chiar și atunci când pare imposibil. După ce a rămas fără auz, compozitorul și-a continuat munca compunând Simfonia a IX – a pe lângă sonate și cvartete.
Ludwig van Beethoven demonstrează că scopul suprem al existenței sau orice alt scop, poate fi dus la bun sfârșit chiar și atunci când pare imposibil. Totul depinde de voință!
Alte întrebări interesante