Limba română, întrebare adresată de caliniancu2431, 7 ani în urmă

Ce rol au mesenii în judecarea pricinii legate de balaurul cu șapte capete
va rog dau coroana si 100 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariaiulia515
1

Răspuns:

Basmul este specia genului epic, de dimensiuni relativ ample în care întâmplările reale se împletesc cu cele fantastice puse pe seama unor personaje inzestrate cu puteri supranaturale care întruchipează binele și răul. Din confruntarea acestor doua forte, binele iese întotdeauna învingător.

În primul rand, textul debutează cu formula inițială "A fost odată", care are rolul de a-l introduce pe cititor în lumea fabulosului. Se remarca prezenta personajelor specifice: "balaur", "împăratul", a cifrelor magice ("șapte capete"), dar și a obiectelor magice ("la marginea cetății"). Spațiul și timpul sunt nederminate sau vag precizate, lucru dovedit prin utilizarea indicilor specifici ("aproape de groapa", "la marginea cetății", "într-o tara", "odată").

În al doilea rand, întâmplările reale se împletesc cu cele fantastice. Trăia odata, într-o groapa un balur mare cu șapte capete. Oamenii erau foarte speriați de acesta, iar din acesta cauza împăratul a decis sa o dea pe fiica sa, dar și jumătate din împărăție aceluia care va avea sa îl înfrunte pe balur.

El a dat veste în toata tara pentru a se afla de decizia sa. După ce au aflat de hotărârea împăratului, mai mulți tineri au decis sa meargă la balaur, să-l pandeasca și să îl înfrunte. Aceștia au făcut un foc, pentru ca atunci când va apărea balaurul, el sa fie ars, în caz că aceștia vor adormi.

sper sa fie bine!

Alte întrebări interesante