Limba română, întrebare adresată de andreeaspuza, 9 ani în urmă

Ce sa intamplat daca Phileas Fogg nu ar fi castigat prinsoarea ? Imagineaza-ti un alt final al romanului . Romanul este "Jules Verne , ocolul pamantului in 80 de zile "

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danutzadanutza2
59
Daca Phileas Fogg nu ar fi castigat prinsoarea probabil ca si-ar fi stricat reputatia cu o asemenea idee nepotrivita pentru un domn de asa satatura ca el.

Ajuns in oras, Phileas  isi cauta amici pentru a le spune cum a decurs calatoria, si cum a facut el un ocol intreg al pamantului in 80 de zile! Ajungand la intalnirea "colegilor" care-l asteptau nerabdatori sa-l intrebe cum a decurs dar sa-i dea si o veste proasta. Ajungand fata in fata cu cei pe care-i adminara (pe aproapte toti) fiind niste persoane sincere si elegante, au inceput a vorbi despre cele intamplate in lipsa D-ui Fogg. Dupa ce au terminat de povestit , unul dintre acestia s-a ridicat de la masa unde erau toti si s-a dus la calendarul de pe perete sa verifice ceva, observand apoi o chestie care nu-l prea inveselea pe Fogg. Domnul nu a parcurs tot pamantul in 80 de zile, ci in 81 ajungand devreme de dimineata.
Phileas s-a ridicat in picioare scandalizat de aceasta afirmatie, apoi a incercat sa clarifice schimbarea automata a ceasului cand trece pe la ecuator..In zadar.Phileas S-a ridicat  linistit si a plecat, chiar daca nu reusea sa se stapaneasca in vinovatie ca nu a reusit sa-si calce singur pe cuvant. Apoi "camarazii" lui nu l-au mai vazut pe la barur unde se intalneau , acestuia fiind-ui prea rusine sa iasa din casa ca nu si-a indeplinit cuvantul , dar s-a retras cu onoarea  intregului oras, bucurandu-se de tot ce a  vazut in aceasta calatorie.



andreeaspuza: Multumesc :) :*
danutzadanutza2: scuze ca am scris asa mult :)
Alte întrebări interesante