Istorie, întrebare adresată de danielenache321, 8 ani în urmă

Ce sa întâmplat in 1176


Eduard2727: unde, in Romania sau unde?
Utilizator anonim: Depinde de ce te intereseaza ( constructii/regi/etc)
danielenache321: In Transilvania
danielenache321: Statul medieval

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

- ianuarie sau februarie: Întrevederea de la Chiavenna: ducele Henric Leul refuză să participe la noua campanie preconizată de împăratul Frederic Barbarossa în Italia.

- 25 ianuarie: Sunt emise asizele de la Northampton, prin care toți oamenii liberi de pe cuprinsul regatului Angliei sunt solicitați să jure credință regelui, se ordonă distrugerea castelelor construite ilegal și se înăspresc pedepsele împotriva rebelilor.

- 22 aprilie: O nouă victorie a sultanului Egiptului, Saladin, asupra trupelor dinastiei zengide din Alep, în cadrul bătăliei de la Tell al-Sultan, între Hama și Halab.

- 22 mai: În timpul asedierii Alepului, are loc un nou atentat al sectei - asasinilor împotriva sultanului Saladin; tentativa eșuează din nou.

- 29 mai: Bătălia de la Legnano: împăratul Frederic Barbarossa este înfrânt de către trupele Ligii lombarde; ca urmare, privilegiile de la Milano sunt reconfirmate.

- 30 iulie: Pentru a se răzbuna pe asasini, sultanul Saladin asediază Masyaf, fortăreață a sectei situată în Siria centrală; în paralel, sultanul Egiptului caută să se concilieze cu asasinii, pentru a-i scuti atât pe cruciați cât și pe zengizi de sprijinul acestora.

- 1 august: Raid al regelui Balduin al IV-lea al Ierusalimului în câmpia Bekaa; cruciații înfrâng pe Turanșah, fratele sultanului Saladin și guvernator al Damascului.

- 2 septembrie: Ordinul cartusian primește confirmarea din partea papei Alexandru al III-lea.

- 17 septembrie: Bătălia de la Myriokephalon: turcii selgiucizi, conduși de sultanul Kilidj Arslan al II-lea, înfrâng trupele bizantine ale lui Manuel I Comnen, aflat în marș către Iconium, capitala sultanatului.

Sultanul Saladin întreprinde măsuri de refacere a orașului Cairo, care își pierde rolul predominant militar din timpul stăpânirii fatimizilor; vechiul cartier Fostat, distrus în timpul evenimentelor din 1168, este reconstruit integral.

Orașul Nisa recunoaște suzeranitatea regelui Alfonso al II-lea al Aragonului, care îi confirmă drepturile comunale.

În documente este pomenit Leustachiu, voievod în Transilvania.

Aberdeen devine oraș regal.


Utilizator anonim: Asta ar fi singurul lucru folositor
danielenache321: In Transilvania te rog mult
Alte întrebări interesante