Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

ce se numeste substantv? va rog ajutatine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Substantivul este partea de vorbire care arata(denumeste) un obiect, o fiinta, fenomen al naturii. Are 3 numere, 3 genuri, si 2 feluri. Sper ca te-am ajutat!

fabiandarius: subst este o parte de vorbire flexibila care denumeste un obiect o fiinta si un fenomen al natureii are 3 numere 3 genuri si 2 feluri si o functie sintactica
patypat2005: Substantivul este partea de vorbire care denumește ființe, obiecte, substanțe, locuri, fenomene ale naturii, evenimente și o serie de noțiuni abstracte. Este una din puținele părți de vorbire prezente în toate limbile (o alta este verbul). În unele limbi substantivele se modifică după număr și caz. În propoziție, substantivele au adesea rolul de subiect sau complement direct, pot fi înlocuite de pronume sau pot fi determinate de adjective.
Răspuns de bursucu7238
0
Substantivul este partea de vorbire care exprima nume, obiecte, fenomene ale naturii .Are 2 NUMERE, 3 GENURI si doua feluri: substantiv comun(care exprima lucrui si fenomene ale naturii) si substantiv propriu(cate exprima nume)

bursucu7238: Scuze 3 numere : 1singular , 2plural , 3neutru
Utilizator anonim: Mai!! Sunt 2 numere:singular si plural! Neutru este al treilea gen!
Alte întrebări interesante