Geografie, întrebare adresată de delia2001, 9 ani în urmă

Ce se poate vizita in China obiective turistice inafara de marele zid chinezesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de florediana02
6
Pesterile Mogao :formeaza un sistem de 492 temple, aflate la 25 km sud de Dunhuang, o oaza strategic amplasata la intersectia cu Drumul Matasii. Pesterile contin unele dintre cele mai reusite exemple de arta buddhista, operele fiind realizate in urma cu 1.000 ani. 

Armata de Teracota : reprezinta o colectie de sculpturi din teracota, construita la porunca lui Qin Shi Huang, primul imparat al Chinei. Fiind cea mai populara atractie din Xian, armata de teracota este formata din 6.000 de soldati, generali, cai si artilerie si pazeste intrarea in mormantul imparatului Qin. 

Orasul interzis: Localizat in centrul orasului Beijing, Orasul Interzis este cel mai mare palat din lume si se intinde pe 72 hectare. Construit din 1406 pana in 1420, complexul este format din 980 cladiri si 8.707 camere, care sunt inconjurate de un sant adanc de 6 metri si un zid inalt de 10 metri. Timp de 5 secole, douazeci si patru de imparati si-au condus tara din acest palat pana la abdicarea lui Puyi, ultimul imparat al Chinei. Astazi, Orasul Interzis este muzeu. 

Muntele Huang: este una dintre principalele atractii din China. Situat in partea de est a Chinei, lantul muntos Huang este renumit pentru privelistile fabuloase, padurile de pin si stancile de granit acoperite de nori pufosi. In antichitate, pentru a ajunge pe culmile muntilor, au fost sculptate aproape 60.000 trepte din piatra. In prezent, turistii folosesc telecabinele. 

 Marele Buddha din Leshan : este cea mai mare statuie de piatra din lume a zeului Buddha. Ridicarea statuii a inceput in 713, in timpul dinastiei Tang si a fost terminata abia in anul 803. Statuia se afla la confluenta raurilor Min Jiang, Dadu He si Qingy si are privirea indreptata spre muntele Emei Shan. Statuia Marele Buddha din Leshan are 71 metri inaltime, iar din 1996 se afla in patrimoniul UNESCO.
  sper ca te-am ajutat ;) mai sunt multe obiective turistice dar eu ti-am enumerat cateva :)

delia2001: Multumesc, mi-ai fost de mare ajutor
florediana02: cuplacere ;)
Alte întrebări interesante