Istorie, întrebare adresată de petrumihalache200793, 8 ani în urmă

ce semnificație a avut convocarea primului congres Continental de la Philadelphia​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de zemineriza7
6

Răspuns:

Primul Congres Continental, conform originalului [The] First Continental Congress, a fost o întrunire (convenție) de delegați participanți din douăsprezece colonii, față de cele treisprezece colonii nord-americane ale Marii Britanii, care s-au reunit la începutul Revoluției americane, în 5 septembrie 1774, în orașul Philadelphia, atunci parte a coloniei Pennsylvania.

Convocați ca răspuns al documentului numit Coercive Acts, emis de Parlamentul britanic, Congress-ul a fost format din 56 de membri numiți de legislaturile a douăsprezece din cele treisprezece colonii cu excepția Provinciei Georgia, care nu a trimis delegați. Întrunirea Congress-ului a fost scurtă și dedicată opțiunilor aflate la dispoziția coloniștilor, un boicot economic împotriva comerțului britanic, respectiv o petiție adresată regelui George al III-lea pentru rezolvarea acestor probleme.

Membri acestui Prim Congres Continental au realizat că vor trebui să se întrunească din nou pentru un alt Continental Congress în eventualitatea că petiția lor de oprire a Intolerable Acts nu va avea succes. Așa după cum era de așteptat, peționarea Coroanei britanice nu avut nici un fel de efect, astfel încât convocarea unui alte întruniri pan-coloniale, Al Doilea Congres Continental (conform originalului, Second Continental Congress) a fost pregătită pentru anul următor pentru a organiza defensiva coloniilor în ceea ce urma să devină American Revolutionary War.

Sper că te-am ajutat!!

Am copiat de pe Wikipedia!!!

Alte întrebări interesante