Fizică, întrebare adresată de slemcoadnana, 8 ani în urmă

ce sunt buclele colonare , am nevoie urgent !!! va. rog frumos! dau inima și stele ( punctaj maxim).​


slemcoadnana: mă poate ajuta cineva?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FrankiDrake
0

Răspuns:

Amplificarea izotermă mediată de bucle(LAMP)LAMP

este o tehnică cu un singur tub pentru amplificarea ADN-ului și o alternativă mai ieftină pentru detectarea anumitor boli. Amplificarea izotermă mediată în buclă cu transcriere inversă (RT-LAMP) combină LAMP cu o etapă de transcriere inversă pentru a permite detectarea ARN-ului.

LAMP este o tehnică de amplificare izotermă a acizilor nucleici. Diferită de tehnologia de reacție în lanț a polimerazei (PCR), în care reacția se realizează cu o serie de pași ,cicluri de temperatura constanta 60-65 de gradefolosind fie două sau trei seturi de amorse și o polimerază cu activitate mare de deplasare a catenei pe lângă o activitate de replicare.

LAMPeste mai puțin versatilă decât PCR, cea mai bine stabilită tehnică de amplificare a acizilor nucleici. LAMP este utilă în primul rând ca tehnică de diagnostic sau de detectare, dar nu este utila pentru clonare sau alte aplicații biologice

LAMP este o tehnică destul de nouă.O alta metoda de detectare vizuală a ampliconilor LAMP cu ochiul liber s-a bazat pe capacitatea acestora de a se hibridiza Cu ADN sscomplementar

Aceasta tehnologie de diagnosticare nu necesită un echipament atât de avansat (adică nu este nevoie de un termociclator, de un echipament de electroforeză sau de un transiluminator UV).

Alte întrebări interesante