Istorie, întrebare adresată de razvanmaiovschi, 8 ani în urmă

Ce sunt ddakji, jegichagi și gonggi?
Urgent, dau coroană, stele, inimă și puncte.​


xyzoannie: jegichagi este un joc traditional coreean in care jucatorii arunca cu un jegi de hartie si incearca sa l mentina in aer.
xyzoannie: ddakji este un joc coreean in care se folosesc hartii impaturite (origami). un jucator trebuie sa arunce cu hartia impaturita peste a adversarului in asa fel incat sa o intoarca pe dos.
xyzoannie: gonggi este un joc coreean in care jucatorii aduna pietricele sau cumpara pietre de plastic colorate. scopul jocului este ca un jucator sa stranga un anumit numar de pietre care este mentionat si decis la inceputul jocului.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ingrid12y
1
Jocuri coreene daca nu sti la ce ma refer uita te la Squid Game

razvanmaiovschi: m-am uitat deja
razvanmaiovschi: doar ddakji apare în Squid Game
razvanmaiovschi: dar nu prea am înțeles scopul jocului
Răspuns de carlaseceleanu44
1

Răspuns:

Ddak-ji este un joc popular pentru copii din Coreea. Se folosesc discuri de carton special create, subțiri si ușor curbate.

În versiunea populară ,jucătorul care aruncă este ales prin jocul "Piatră, Hârtie, Foarfecă" ,iar jucătorul care pierde își pune discul pe masă.

Jucătorul activ își aruncă discul pe el în încercarea de a face discul jucătorului inactiv să se răstoarne.Dacă unul dintre jucatori îl întoarce,acesta poate să-l păstreze.

Jegichagi este un joc tradițional in aer liber în care se lovește o hartie jegi in aer și trebuie sa încerci s-o menții sus.În jocul individual, câștigă cel care are cele mai multe lovituri consecutive. În jocul de grup, câștigă cel care Jucătorii care nu reușesc să lovească jegi la primirea acestuia și lăsat-o să cadă la pământ pierde. Ca penalizare, învinsul aruncă jegi la câștigător, astfel încât să poată lovi cu piciorul după cum doreste.Când perdantul prinde jegi înapoi cu mâinile, penalty-ul se termină și el poate relua jocul.

Gonggi este un joc tradițional, popular, jucat de către copii folosind pietricele de forma strugurilor. Acestea se numesc gonggitdol ( 공깃돌).

Nivelul 1: Pietrele sunt aruncate și jucătorul alege o piatră. În timp ce este aruncată în aer, jucătorul ridică altă piatră de pe suprafața de joc. Apoi, jucătorul prinde piatra. Se repetă până când toate pietrele au fost prinse.

Nivelul 2: Pietrele sunt aruncate din nou. Cu toate acestea, la acest nivel, jucătorul ridică câte 2 pietricele.

Nivelul 3: Pietricelele unt aruncate pe suprafața de joc. Acestea se ridică o dată într-un grup de trei, iar cealaltă în cantitate de unul.

Nivelul 4: Jucătorul aruncă o piatră în aer, le pune pe celelalte jos și prinde piatra din aer. Apoi jucătorul aruncă din nou aceeași piatră, dar de data aceasta, ridică cele patru pietre grupate de pe suprafața de joc și prinde piatra în aer.

Nivelul 5: Jucătorul aruncă pietrele din palmă în aer. În timp ce este în aer, jucătorul își întoarce mâna cu spatele în sus. Pietrele sunt apoi prinse pe dosul mâinii. Apoi, jucătorul aruncă pietrele în aer și le prinde. Numărul de pietre prinse se ridică la punctaj.

(m-am inspirat de pe interent)


razvanmaiovschi: mulțumesc
razvanmaiovschi: mi se par interesante aceste jocuri
razvanmaiovschi: cred că am să le încerc
carlaseceleanu44: da
razvanmaiovschi: să pe încerci și tu
razvanmaiovschi: să le încerci și tu
razvanmaiovschi: parcă am mai auzit de ddakji
razvanmaiovschi: dar nu mai știu de unde
razvanmaiovschi: posibil din serialul Squid Game
Alte întrebări interesante