Limba română, întrebare adresată de cosminaciurcau, 8 ani în urmă

Ce sunt plantele ?(locuri de viata,a unei plante)Dau coroanaaaaaa plz​


sebastianbalan83: Coroană?
alexandralatis483: raspunsul meu e mai concret
alexandralatis483: Dar nu ma deranjeaza daca iti da ti coronita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sebastianbalan83
0

Răspuns:

Plantele sunt organisme vegetale, cu o organizare mai simplă decât a animalelor și care își extrag alimentarea prin rădăcini, caracterizându-se prin prezența clorofilei, prin faptul că membrana celulei este formată din celuloză și, în cazul speciilor superioare, prin alcătuirea corpului din rădăcină, tulpină și frunze.

Explicație:

Răspuns de alexandralatis483
0

Răspuns:

Plantele sunt organismele vii cel mai des intalnite pe Pamant. Se poate spune ca nu exista loc pe suprafata pamantului unde sa nu creasca plante. Traind in locuri atat de diferite, plantele se deosebesc ca marime si infatisare: in preajma apelor gasim trestie, papura, rachita, salcie; pe apa plutesc nuferi albi si galbeni, lintita, matasea broastei; la campie se cultiva cereale, legume, pomi fructiferi, plante textile.

In regiunile de deal cresc copaci falnici, pomi fructiferi, vita de vie; la munte gasim stejari, fagi, brazi, molizi, pini, iar pasunile si fanetele sunt si ele pline cu tot felul de plante. Stancile golase sunt acoperite cu plante pitice, taratoare, care au frunzele acoperite cu ceara sau cu perisori care ii protejeaza impotriva vantului puternic si gerului.  Chiar si in regiunile aride ale desertului sau in tinuturile cu geturi traiesc plante si copaci.

Ca orice lucru viu plantele se nasc, cresc, se hranesc, se inmultesc, respira, se misca; cand aceste functii inceteaza, planta moare. Fazele prin care trece o planta de la samanta pana la formarea unei noi seminte formeaza un ciclu de dezvoltare. Durata acestui ciclu de dezvoltare poate fi de un an sau doi.


alexandralatis483: Coronita?
Alte întrebări interesante