Biologie, întrebare adresată de Deutzarosca, 9 ani în urmă

ce sunt virusii si tot ce stiti despre ei,spuneti.mi si mia va rog.HELP


Deutzarosca: Urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de george093654
3
În biologie, un virus este un agent patogen inframicrobian, invizibil la microscopul optic, care se reproduce numai în interiorul celulelor vii și provoacă diverse boli infecțioase numite viroze.
Virusurile reprezinta cea mai simplă formă de viață, acelulară, ocupând o poziție limitrofă între viu și neviu[necesită citare]. Sunt considerate ființe vii întrucât dispun de material genetic și se autoreproduc. Spre deosebire de celelalte forme de viață, nu consuma hrană și nu produc energie.
Ca structură, virusul este o particulă submicroscopică, alcătuită dintr-o parte centrală numită genom viral, format din material genetic, care poate fi ADN sau ARN, și o teacă sau înveliș protector de natură proteică, numită capsidă. Capsida și genomul viral alcătuiesc nucleocapsida. La virusurile mai complexe mai apare un înveliș exterior de natură proteică numit pericapsidă, peplos sau anvelopă virală. Din punct de vedere al prezenței învelișului pericapsida, virusurile se împart în două categorii: nude și învelite în peplos.
Sper ca te-am ajutat.

Deutzarosca: mulțumesc,dar nu este ceea ce caut eu mai exact!
george093654: da care?
Deutzarosca: Eii alcv,da oricum ms pt ajutor
Alte întrebări interesante