Limba română, întrebare adresată de LeuRosu, 8 ani în urmă

Ce trasaturi au superi eroii? AM NEVOIE ACUM

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alina602
2


Curajul

Atât super-eroii cât și liderii trebuie să dea dovadă de curaj. Unde ați văzut voi un Superman care se sperie și de propria umbră? Nu există așa ceva. Și cum niciun super-erou care se respectă nu se dă înapoi de la o confruntare cu inamicul său ca să-i apere pe cei care nu se pot apăra singuri, așa și liderii sunt primii care se luptă pentru a-i proteja pe alții. Oamenii obișnuiți se uită la super-eroi ca la niște modele exemplare. Ei îi imită și le reproduc comportamentul. Echipele se uită la un adevărat lider cam la fel. Pentru membrii echipei, un lider este un super-erou. Liderul acționează mai bine în criză, el ia deciziile pe care alții nu au curajul să le ia.

Serviciul în folosul altora

Super-eroii la fel ca liderii adevărați nu fac lucrurile pe care le fac ca să obțină faimă sau din egoism. Asta nu înseamnă că ei nu au ego (sunt destule exemple de super-eroi cu un super-ego: vezi doar pe Tony Stark), ci că nu își conduc acțiunile pe baza ego-ului. Ca și super-eroii, liderii fac ce fac ca rezultat al faptului că sunt în slujba interesului comun. Ei pun înainte nevoile celorlalți în fața nevoilor personale. Chiar dacă lumea va fi uneori și nemulțimuită de acțiunile lor, un super-erou, la fel ca un lider nu își va abandona niciodată misiunea de a-i servi pe cei mulți.

Tenacitatea

A renunța nu apare în vocabularul super-eroilor. Preferă moartea în locul abandonului. Preferă să se sacrifice decât să nu își ducă scopul la final. Au determinarea să ducă lucrurile la bun sfârșit și vor face orice pentru a-și îndeplini scopul. Când liderii dau peste obstacole sau le sunt date planurile peste cap, întotdeauna revin cu o soluție. Asemenea lui Batman, niciun lider dacă dă peste un Joker care se dovedește pe moment mai bun, nu va abadona lupta. Revine întotdeauna cu un răspuns. Oferă mereu o soluție care să încheie problema cu happy-end.

Acționează bine sub presiune

În mijlocul evenimentelor, atunci când Lex Luthor mai are puțin și își activează super-arma care-l poate distruge pe Superman, cel numit de noi Clark Kent sau Kal-El de ei nu își pierde calmul și nici nu începe să se isterizeze. Acționează la rece, ripostează atunci când e cazul și se retrage dacă trebuie să-și reîncarce bateriile. 

La fel și liderii. Când sunt sub presiunea unui deadline urgent și au pe mână un proiect de importanță strategică acționează ca veritabili super-eroi: își fac un plan de bătaie, culeg informațiile de pe teren, pun în practică o ripostă adecvată pentru a-și îndeplini obiectivul. Chiar dacă nu caută situațiile limită, ei vor fi întotdeauna cei care pot răspunde provocării.

SPOR LA SCRIS!

Alte întrebări interesante