Limba română, întrebare adresată de starpink1, 9 ani în urmă

Ce trasaturi și ce caracterizare reiese din fragmentul:"Deodată,ea se opri și ramase cu ochii sticlosi ca iesita din fire . - vai de mine! vai de mine! usile casei au ramas deschise si tainita din perete nu.i acoperita! striga ea si iesi ca dusa de frica mortii" (va rog daca se poate mai repede. )

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristinacriss33
2
In prima ipostaza reiese caracterizarea directa facuta de catre narator evidentind o trasatura fizica ,, ochii sticlosi'' iar in cea de a doua ipostaza reiese caracterizarea indirecta care se deduce prin faptele , actiiunile personajului ,,vai de mine! vai de mine ! '' , ,,dusa de frica mortii'' ce sugereaza ca personajul principal are drept trasatura frica , spaima

starpink1: Bună ai vrea sa.mi mai faci la un fragment așa?
cristinacriss33: Daca stiu da
starpink1: ok Îți scriu fragmentul aici
cristinacriss33: ok
starpink1: "dacă.i iese.n cale vreo femeie care.i place si ca fire,și ca stare,și ca infatisare,ea.si zice cu tainica multumire:"așa are sa fie persida mea!" iar daca barbat e cel ce.i place,ea.si zice:"așa are sa fie trica al meu!"
cristinacriss33: la ambele personaje trebuie?
starpink1: Mie îmi trebuie doar trasatura și caracterizarea care reiese din acest fragment atat
cristinacriss33: In fragmentul dat reiese autocaracterizarea facuta de catre personajul principal Mara . Aceasta reiese prin monologul interior realizat de aceasta iar trasatura dominanta in fragmentul dat este speranta de a avea niste copii frumosi .
cristinacriss33: sper ca este bine
starpink1: multumesc
Alte întrebări interesante