Limba română, întrebare adresată de Costiere, 9 ani în urmă

Ce trebuie sa continta mesajul unui text ?
Stiu ca in primul paragraf scri despre tema , sentimentele pe care le dezvolta autorul in poezie , aceasta fiind o ipostaza pe care o dezvolti mai apoi prin 2 argumente care le exemplifici.
La acele argumente ce trebuie sa adaugi ? Campul semantic care modeleaza tema si motivele autorului , limbaj figurat care consta in substanta lirismului ? Daca am gresit cu ceva va rog sa sesizati ! Nu vreau raspunsuri seci , luate de pe net ,sau gandite in 10 secunde , caci de ele sunt si eu in stare , vreau sa-mi dezvoltati cateva idei . Mersi!


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aran
2
Eu zic asa: In opinia mea, textul reprezinta in cazul meu o meditatie lirica in care poetul evidentiaza efectele pe care le are trecerea timpului asupra povestii sale de iubire. Dupa la in primul rand eu ma leg de semnificatia titlului care si el enunta tema textului. Spui cate ceva despre ce e in poezie si asta e in primul rand. La in al doilea rand, sentimentele si trairile eului liric sunt exprimate in mod direct cu ajutorul imag. art. si fig de stil. Astfel, in poezie gasim : si enunti ce se gasesc. De asemenea, marcile lexico gram. la pers l si a ll-a subliniaza caracterul liric al creatiei. Si la In concluzie, textul reprezinta o confesiune emotionanta a eului liric, in care isi transmite in mod direct trairile si sentimentele.
Alte întrebări interesante