Biologie, întrebare adresată de nastiusa12345, 9 ani în urmă

Ce trebuie sa faci ca sa ai o fata curata fara (puncte negre pistrui sau roseata ) va ro raspunsuri cat mai concrete si reale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Simbotinmiha
2
1. Pete de roseata. Pielea care se inroseste repede, este deschisa la culoare sau are vase de sange dilatate, este o piele sensibila. Un astfel de ten se deshidrateaza repede si este predispus la aparitia unor iritatii. Daca te confrunti cu aceasta problema, curata-ti fata cu un gel de curatare bland si hipoalergenic, care te protejeaza de reactiile alergice. Ca sa calmezi petele de roseata, foloseste o lotiune astringenta si hidrateaza cu o crema de fata cu o consistenta usoara, care lasa pielea sa respire. In ceea ce priveste machiajul, opteaza pentru farduri minerale, deoarece nu contin substance chimice iritante.
2. Pistrui. Pistruii pot fi si semnul unor expuneri prelungite la soare, spun specialistii. Procesul este urmatorul: pigmetii din piele sunt afectati de razele ultraviolete, iar unele persoane sunt predispuse sa dezvolte acele pete inchise la culoare – pistruii – care, o data cu varsta, devin tot mai mari. Ca sa previi aparitia pistruilor, foloseste o crema cu factor de protectie solara. Daca deja te-ai ales cu pistrui, opteaza pentru o crema care contine retinol, vitmina C, aloe si extract de alege de mare pentru estomparea micilor pete. Spala-ti fata cu un gel de curatare de doua ori pe zi, deoarece este important sa fie curata tot timpul!
3. Cosuri. Cosurile apar din cauza acumularii unor cantitati mari de sebum in interiorul foliculilor pilosi. In combinatie cu praful, microbii, transpiratia, cosurile se intind rapid. Ca sa eviti o eruptie urata, exfoliaza-ti pielea regulat, astfel incat sa indepartezi celulele moarte si sa dizolvi sebumul. Opteaza pentru un gel de curatare care contine acid salicilic, dar evita gelurile de curatare ce contin sapunuri puternice. Cosmeticele pentru care ar trebui sa optezi trebuie sa nu contina uleiuri, in schimb alege acele produse noncomedogenice, care previn inchiderea porilor.
4. Piele uscata. Fata ta iti va spune singura cand este uscata. Primul semn este senzatia ca pielea “te tine”. Asta inseamna ca trebuie sa revizuiesti modul in care iti ingrijesti fata. Ai grija la procesul de curatare. Renunta la sapunuri, deoarece produc exact efectul pe care nu ti-l doresti, si opteaza pentru un produs de curatare care are in compozitie glicerina si petrolatum. Foloseste o crema emolienta care netezeste suprafata pielii, dar abia dupa ce ai trecut de etapa de exfoliere. Si, foarte important, nu te expune prea mult la soare, deoarece poti provoca si mai mult uscarea pielii.
5. Exces de sebum. Cand glandele sebacee sunt hiperactive produc mai mult sebum decat este cazul, iar rezultatul este o piele extrem de uleioasa. Desi, din pacate, nu exista tratamente pentru stoparea excesului de sebum, exista tot felul de mici pasi pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand iti faci ritualul de ingrijire, daca vrei sa minimizezi excesul de sebum. Este indicat sa iti cureti fata de cateva ori pe zi cu apa calda ca sa dizolvi sebumul. Foloseste un sapun cu PH neutru, iar apoi aplica o lotiune astringenta. Poti folosi si o apa termala, dar si o crema de fata care absoarbe excesul de sebum si confera pielii un aspect mat.
Sper ca team ajutat.
Alte întrebări interesante
Matematică, 9 ani în urmă