Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Ce trebuie sa scriem daca ne pica la examen cu semnificația operei (epic si liric) dau coroana la rasp cel mai bun. :)


Utilizator anonim: semnificatia titlului?
Utilizator anonim: a mesajul operei

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Vrabiutaa
0
La epic poti scrie:
In aceasta creatie,autorul isi exprima gandurile,ideile si perceptia sa asupra unui anumit aspect,in mod indirect,prin intermediul personajelor si al actiunii. Modalitatea principala de expunere este naratiunea,care se imbina armonios cu dialogul (...) si descrierea (...). Naratorul este unul obiectiv,deoarece relateaza detasat,la presoana a 3-a,fara sa se implice in actiune: "..." (o propozitie/scurta fraza) / subiectiv,deoarece relateaza la persoana 1,fiind si personaj,deci implicandu-se direct in aciune: "..." (propozitie sau fraza,dar nu din dialog). Personajele x,y,z pun in moscare actiunea,care poate fi structurata pe momente ale subiectului,faptele si intamplarile fiind prezentate logic si cronologic,incadrate intr-un anumit spatiu (...) si timp (...). Astfel,aflam ca x dorea sa ... dar ... pentru ca y ... si z de asemenea ... (rezumam in cateva propozitii actiunea,urmarind DOAR ESENTIALUL). Fiind o creatie epica,accentul este pus pe actiune,conflict si personaje (caracterizate atat direct,cat si indirect,motiv pentru care abunda verbele si substantivele,acestea facand continutul mai dinamic si mai captivant: "..." (propozitie sau fraza care sa contina 2-3 verbe si care sa fie sugestiva). Insumand toate argumentele prezentate ai sus,putem concluziona ca acest text este o creatie epica ce impresioneaza cititorul atat prin firul narativ,cat si prin pitorescul personajelor.
Iar la liric tot la fel sa formulezi,numai ca scrii trasaturile de la liric. Scuze,nu am argumentarea de la liric scrisa :/ Sper ca te-am ajutat :*
Răspuns de reignis
0
Trebuie sa iti exprimi opinia in legatura cu mesajul transmis. Pe baza figurilor de stil, a dialogului sau alte element specifice deduci o posibila semnificatie a textului. :)
Alte întrebări interesante