Limba română, întrebare adresată de Adry999, 8 ani în urmă

Ce ucide motivaţia de a învăţa? 10-15 propozitii!!!
VA ROG MULT,DAU COROANA!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bumbumSunculita
3

Deseori motivația persoanelor de a învăța dispare încet, aceștia fiind distrași de alte activități sau pierzându-și încrederea în valoarea informațiilor pe care trebuie să le acumuleze, fiind ocupatii cu privitul la partea grea a vietii si la pribleme.

În primul rând, tehnologia din zilele noastre a evoluat mult, dar oamenii au uitat de adevaratul ei scop, creând moduri prin care să-și piardă vremea. Copiii sunt mult mai atrași de tablete și teĺefoane decât de orice alt lucru sau activitate. Aceștia își petrec timpul uitându-se la imagini ce le țin creierul pe loc și îi izoleaźă de cei din jur și de responzabilități, astfel uitând de teme și învățat. Copii și adulții, în ziua de azi, nu mai au nevoie să gândească singuri, pierzându-și calitațile și uitând de dezvolatarea personala. În timpurile noastre exista multe moduri prin care isi pot respinge responzabilitatile, considerand ca " orice informatie poate fi gasita pe internet".

În al doilea rând, motivația unei persoane de a învăța este ucisă de grijile, lenea și problemele oamenilor. Ei îsi pierd increderea in informatii gandindu-se ca viata inseamna cu totul altceva. Într-adevar, inseamna altceva, dar nu inseamna piederea rimpului uitandu-te la televizor dupa o zi grea de munca, cand noi ar trebuie sa continuam sa invatam, mai ales din greselile celorlalți. Astfel învatam tot timpul si ne pastram mintea activa si fericita, simțidu-ne folositori si mereu intr-o evolutie .

În concluzie, motivatia de a invata este ucisa de lene, de aplicatiile ce ne tin ocupati si programele televizate si de problemele acestei vieti.

Răspuns de KolaKariola
1

Dese ori motivația de a învăța este ucisă din cauza unor probleme de familie,cum ar fi cearturi dintre părinți,lipsa de bani,și multe altele.

Însă poate fi și din cauza faptului că nu contează ceea ce învățăm,fiindcă de aceea mulți din copii din generațile de astăzi decurg la diverse metode. Astăzi copiatul este cea mai folosită practică,fiindcă azi s-a ajunsă să se pună mai mult accent pe note decât pe cunoștințe,ceea ce le-a scăzut motivația multor elevi.

Desigur însă că această scădere a motivației poate apăre și din cauza relaților de la vârste fragede.Acest lucru este confirmat și de oamenii de ștință care afirmă că atunci când o persoană se îndrăgostește depune mai puțin efort pentru studiu sau muncă.

Sunt mii de lucruri care spulberă motivația unui elev pentru învățătură,dar asta depinde și de felul în care acea persoană percepe studiul.

Mulți elevi din zilele noastre au ajuns să fie total dezinteresați de școală,din cauza faptului că se simt neînțeleși.

Și profesorii au fost cauza multor copii care au adoptat abandonul școlar.

Eleviilor din ziua de azi le lipsește comunicarea cu profesorii,activitățile în aer liber,și sentimentul acela de bucurie atunci când calcă pragul școlii,asta le lipsește eleviilor de azi.

Ei cred că școala nu le oferă informațile de care vor avea nevoie în viață,ceea ce uneori în unele cazuri poate fi adevărat.

Mulți profesori se plâng de comportamentul elevilor,dar ceea ce trebuie ei să înțeleagă este că elevii sunt la fel ca bambusul,atâta timp cât este verde și fraged este ușor de modelat,dar când putrezește,acesta se va rupe de fiecare dată când încerci să îl îndoi.

Sper că te-am ajutat!

Alte întrebări interesante