Geografie, întrebare adresată de VasileSn10, 9 ani în urmă

Ce urmări are poluarea?


VasileSn10: Să fie mai detaliat, vă rog frumos. :)
george7310: cam cate urmari vrei
puiugeorgian10: îndepărtează substanţele nutritive din pamânt, încetineşte dezvoltarea copacilor şi transformă lacurile într-un mediu care nu poate întreţine viaţa.
VasileSn10: Să "umple" o pagină A4 sau măcar o jumătate. :D
puiugeorgian10: ok acum vad
puiugeorgian10: In primul rand, vezi si tu fumul uzinelor si fabricilor, care se inalta la cer, aparent nepasator si indiferent, dar acest fum face gauri considerabile in stratul de ozon ( stratul ce protejaza pamantul de razele ultra violete ale soarelui, cu alte cuvinte este ca un glob de sticla care ne protejaza de soare). Fiind gauri in stratul de ozon razele vor avea posibiltatea sa patrunda, de aici rezultand si ceea ce sunt sigura ca ai auzit deja de multe ori ~incalzirea globala.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonio9990
19

Răspuns:

Care sunt urmarile poluarii?

  • Urmarile poluarii sunt extrem de multe, dar vom enumera cateva dintre ele:
  1. Alterarea nivelului de O2, din cauza poluarii aerului si solului, defrisarilor – plantele nu mai pot realiza bine fotosinteza, procedul de redare de Oxigen, indispensabil vietii
  2. Sanatatea umana sufera – din cauza calitatii scazute a apei vor aparea boli gastrice
  3. Biotopul marin sufera, si odata cu el si celelalate ce se leaga prin lanturi trofice
  4. Prin poluarea solului hrana necesara plantelor si animalelor nu mai este la fel de sanatoasa/ nutritiva – apar dezechilibre.
  5. Poluarea aerului duce la incalzirea de sera – calotele de gheata se topesc, nivelul oceanelor creste, animalele si oamenii isi pierd adapostul.

Asadar, prin poluare este afectata baza lanturilor trofice, ca intr-un final si omul sa sufere.  

Explicație:

Ce este poluarea?

Poluarea reprezinta alterarea mediului inconjurator prin interventie antropica (umana) si ca are drept rezultat distrugerea ecosistemelor, a vietii pe Pamant.  

De cate tipuri este poluarea?

Poluarea cuprinde mai multe forme, dar principalele forma de poluare sunt

  • Poluarea apei
  • Poluarea aerului
  • Poluarea solului

Conform definitiei, intelegem ca se altereaza calitatea respectivului element + modul de viata al biosferei respectivului element.

Adica, cand vorbim de poluarea apei intelegem ca avem de a face cu o alterare a calitatii apei astfel incat nici oamenii si nici fauna marina nu mai pot folosi (alterarea este facuta prin: devarsarea de deseuri, plastice ce ajung hrana vietuitoarelor, etc) – aceste modificari afecteaza nivelul de oxigen al apei, hrana vietuitoarele, omul – intr-un cuvant, totul.

La fel se intampla in cazul fiecarei poluari a respectivelor elemente.

Mai jos este atasata o prezentare PowerPoint pe tema poluarii.

Anexe:
Alte întrebări interesante