Chimie, întrebare adresată de elev3245, 8 ani în urmă

Ce volum de soluție acid sulfuric se neutralizează cu 50cm3 soluție hidroxid de sodiu 0.1N, stiind ca soluția de acid sulfuric are c=0.5N?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de macozen
1

Răspuns:

Precizează, în două-trei enunțuri, modul de expunere identificat în fragmentul de mai jos şi rolul acestuia, ilustrându-l cu secvențe semnificative: ,,La noapte mergem cu Moș-Ajunul. În corul nostru ne-am ales numai elevi din cursul superior. Şeful corului este Rădulescu Florian, din clasa VII-a, fratele căpitanului de pompieri. De la noi din clasă, nu mergem decât trei inşi - eu, Mihăiță și Lăpuş Nicolae, băiatul frizerului de sub hotelul ,,Dacia".

În fragmentul de mai sus, modul de expunere utilizat este descrierea. Rolul acestei modalități de expunere este de a oferi informații detaliate despre persoane, locuri și evenimente.

Secvențe semnificative care ilustrează acest mod de expunere:

,,La noapte mergem cu Moș-Ajunul." - aceasta oferă informații despre momentul în care se desfășoară acțiunea.

,,În corul nostru ne-am ales numai elevi din cursul superior." - aceasta oferă informații despre compoziția corului.

,,Şeful corului este Rădulescu Florian, din clasa VII-a, fratele căpitanului de pompieri." - aceasta oferă informații detaliate despre persoana care conduce corul.

,,De la noi din clasă, nu mergem decât trei inşi - eu, Mihăiță și Lăpuş Nicolae, băiatul frizerului de sub hotelul ,,Dacia"." - aceasta oferă informații despre persoanele care fac parte din grupul care merge cu Moș Ajunul.

Ce volum de soluție acid sulfuric se neutralizează cu 50cm3 soluție hidroxid de sodiu 0.1N, stiind ca soluția de acid sulfuric are c=0.5N?

Pentru a calcula volumul de soluție acid sulfuric care poate fi neutralizată de 50 cm3 soluție hidroxid de sodiu 0.1N, trebuie să știm că concentrația acestei soluții este de 0.5 N. Astfel, vom putea utiliza relația c1 * V1 = c2 * V2, unde c1 este concentrația soluției acid sulfuric, V1 este volumul soluției acid sulfuric care poate fi neutralizată, c2 este concentrația soluției hidroxid de sodiu și V2 este volumul soluției hidroxid de sodiu.

Reținem că V2 = 50 cm3, c2 = 0.1 N și c1 = 0.5 N. Așadar, volumul soluției acid sulfuric care poate fi neutralizată de 50 cm3 soluție hidroxid de sodiu 0.1 N este:

V1 = c1 * V1 / c2 = 0.5 N * 50 cm3 / 0.1 N = 250 cm3.

Astfel, 250 cm3 soluție acid sulfuric poate fi neutralizată de 50 cm3 soluție hidroxid de sodiu 0.1 N.

Alte întrebări interesante