Limba română, întrebare adresată de Maryna2003, 9 ani în urmă

Cei trei iezisori Gruff-P.Chr. Asbjorsen&Jorgen Moe

Au fost odata trei iezisori,care pentru a se face mari si grasi ,trebuiau sa plece la munte unde iarba este mai hranitoare. Toti trei se numeau Gruff.
Ca sa ajunga la munte aveau de trecut un rau peste care era un pod. Sub pod isi stabilise salasul un troll mare si urat,cu ochii cat farfuriile si nasul cat coada unei greble.
Primul care a pasit pe pod a fost iedul cel mic.
Scart-scart,scart-scart!a facut podul.
-Cine indrazneste sa treaca peste podul meu?a urlat trollul.
-o,nu sunt decat eu, mezinul Gruff. Ma duc la munte ca sa ma fac mare si voinţei cu,a spus iezisorul cu glas pierit.
-Stai ca pun eu mana pe tine, l-a amenintat trollul.
-O,nu ai mila de mine!Eu sunt atat de mic!Asteapta pana vine cel de-al doilea iedut Gruff;el este mai mare decat mine.
-Foarte bine,a raspuns trollul.Atunci vezi-ti de drum...
Si tot asa au trecut podul si ceilalti iezisori,cel mai mare invingandu-l pe troll si aruncandu-l in rau.
Si apoi au urcat muntele.Si acolo cei trei iezisori s-au facut atat de mari si grasi ca nu s-au mai putut intoarce acasa.Si daca nu au slabit pana acum, inseamna ca tot la munte sunt si in ziua de azi si tot grasi.Si am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa.

1.Imagineaza-ti un alt final al basmului,pe care sa il notezi in randurile de mai jos.(sunt 6 randuri).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Spitfire
7
Au urcat ei muntele , dar iezisorul cel mic s-a gândit ca mama lor de acasă este bolnava și numai o planta din vârful muntelui o poate salva ceilalți s-au facut grași ca și porcul și nu au mai putut coborî. ACea planta se numea Iris o planta rara și vindecătoare prin multe aventuri a mai trecut iedul nostru dar nu le mai amintim acum a coborât muntele și i-a dat floarea mamei . Era atât de fericita ca s-a și vindecat de la floare.

Maryna2003: Poti scrie tu ceva ca nu am idei. Scrie ceva in 25 de randuri. Plss
Maryna2003: Faza e ca ma grăbesc si nu am timp sa stau si sa ma gândesc de aia am pus intrebarea
Spitfire: Vacanta mea de vara a fost una mirifica. Totul a început când am fost intr-o tabara foarte frumoasa în Cavnic. Eram tipa aia de treaba care glumea și se împrietenească cu toți . Seara ne duceam în camera la baieti și râdeam cu lacrimi de glumele spuse de băieți . Ne-Am bătut și cu pernele ca sa spun . Am făcut drumeții am pictat , am făcut un foc imens de tabara . Erau acolo băieți de treaba care se îndrăgosteau de mine. Am învățat sa călăresc știu sa fac tot felul de lucruri pe cal , era un cal
Spitfire: Partea 2
Spitfire: Era un cal pe nume Mustang m-am atașat foarte mult de el și chiar și acum mi-l amintesc era înalt ,alb cu pete maro ochii străluceau și parcă zâmbea când mă vedea pe mn. Ii dădeam apa și fan . Tota ziua călăream și așa s-a format o legătură între mn și el . Culmea ca atunci când am vrut sa fac galop s-a împiedicat și era sa pic de pe el:))) când l-am răcorit puțin cu furtunul a dat o copita și m-a stropit toată . Ii plăcea foarte mult sa fie udat cu furtunul . Apoi un baiat s-a îndrăgostit de mn
Spitfire: Partea 3
Spitfire: Apoi un baiat s-a îndrăgostit de mn și eram ca o fetiță mica când a primit o păpușă și așa am început sa iesim dar doar ca si pr. Am fost la AquaStar în Satu Mare de foarte multe ori și m-am distrat am fost și la pescuit cu unchiul meu și am prins crap . Apoi am fost la mare . Și valurile erau foarte mari și aveam o placa de surf și am prins un val GIGANT și m-a răsturnat , am găsit o piatra care semăna cu America ( am fost impresionata) am făcut castele de nisip și am mâncat gogoși cu cioco.
Spitfire: Am inventat totul sper ca te-am ajutat!!!
Maryna2003: Mss
Spitfire: Cupla
Alte întrebări interesante