Limba română, întrebare adresată de mateivava123, 8 ani în urmă

cela patru piersici : de ce s-a suparat tatal cand a auzit ca al doilea fiu a aruncat samburele?? va rooog dau coroana✍

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aledan12
8

Tatal lui s-a suparat pentru ca si-a dat seama ca fiul va ajunge un lacom si un lenes. Tatal si-a dat seama de asta deoarece fiul, dupa ce a aruncat samburele, a mai cerut alti piersici.

Succes!

Răspuns de christian21112007
3

Răspuns:

Explicație:

În povestea populară, ,Cele patru piersici", un țăran le-a dat celor patru fii ai săi câte o piersică. Apoi s-a dus la câmp să muncească. Seara, când se întoarse, i-a întrebat pe fiecare ce a făcut cu piersica. Primul a zis că a mâncat-o, apoi a pus sâmburele în pământ, a udat pământul şi vrea să crească un piersic acolo. Țăranul i-a spus că o să ajungă bun gospodar. Când l-a întrebat pe cel de-al doilea fiu, acesta a mâncat şi el piersica, dar, spre deosebire de cel mare, acesta a aruncat sâmburele. În schimb, el i-a cerut mamei să-i mai dea câteva, fiindcă i-au plăcut. Omul zise mâhnit să nu ajungă lacom. Cel de-al treilea i-a răspuns că a vândut-o la târg cu prețul de zece bani. Tatăl i-a spus că va ajunge un mare negustor. În schimb, mezinul i-a dat-o unui prieten bolnav, care s-a bucurat şi i-a mulțumit din suflet. Fericit, țăranul i-a spus că nu ştie ce va ajunge, dar ştie că va ajunge un om bun.

Țăranul s-a supărat când a auzit că fiul a aruncat sâmburele deoarece el muncise pentru a obține acele piersici, iar fiul acela nu a apreciat fapta sa.

(opinia \: mea)

Alte întrebări interesante