Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Cenusareasa povestire pe scurt DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popescualexandra123
3

Răspuns:

In aceasta poveste,este vorba de o fetita,care si-a pierdut mama,iar tatal ei s-a casatorit cu o femeie care avea 2 fete.Tatal fetitei a murit,iar aceasta ramase cu mama sa vitrega si ficele ei.

Fata a crescut,si,pentru ca mama cea vitrega nu o suporta,fata a devenit menanjera casei.Aceasta avea ca prieteni animalele familiei.

Intr-o zi,un om al printului,a venit la usa familiei fetei,care,a adus o invitatie la balul regal,unde printul isi va alege sotia.

Mama vitrega si cele doua fiice ale ei au fost foarte incantate de cele auzite si au inceput pregatirile.Dupa ce mama vitrega si fiicele ei au plecat la bal,fata,a carei nume era Cenusareasa,a ramasa acasa,plangand.Dintr-o data o zana buna a venit la ea.Cenusareasa nu stia ce se intampla.Zana i-a spus ca o va ajuta,ca sa mearga si ea la bal.Dupa ce a pregatit-o pe Cenusareasa de bal,aceasta i-a dat o conditie.La a doisprezecea bataie a ceasului la ora 12,aceasta sa fie casa,deoarece se v-a transforma din nou in servitoare.

Fata a plecat la bal.Acolo toata lumea se uita la ea,deoarece era foarte frumoasa.Printul,orbit de frumusetea ei,a rugat-o sa danseze cu ea primul dans.Fata a dansat toata noaptea cu printul,incat a uitat de conditia zanei.La a 10 bataie a ceasului,fata si-a amintit de conditie si a fugit rapid la caleasca.Cum fugea ea ,pe scari,un pantof i-a cazut dar nu mai avu timp sa il ea.

Printul a gasit pantoful si l-a rugat pe unul din soldatii sai sa mearga sa caute fata a carui pantof ii apartine.Toate fetele din regat au incercat pantoful,dar niciuna nu a fost norocoasa.

Iata ca soldatul a ajuns si la casa Cenusaresei.Fiicele mamei vitrege au incercat si ele pantoful si nu a mers.Cenusareasa l-a rugat si ea pe soldat sa incerce papucul si iata,ca dupa multe incercari,panoful si-a gasit perechea.

Cenusareasa a fost dusa la palat,unde s-a casatorit cu printul regatului.

(sper sa iti placa)

Alte întrebări interesante