Limba română, întrebare adresată de teodoramariana11, 8 ani în urmă

Cenzura impusă de principiile corectitudinii politice nu este un eficient antidot împotriva discriminării. Pro sau contra? De ce?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
5

Răspuns:

Nu este un antidot; deci sunt PRO

Explicație:

  • -discriminarea poate fi facuta mai 'mascat', folosind cuvinte ce scapa cenzurii
  • -discriminarae poate fi facuta in cadru individual si neoficial, unde nu exista control instutional si eventualele discriminari nu pot fi probate ulterior
  • - REACTIA poate fi INVERSA; psihologic daca lucrurile se imping programatic, de sus in jos, intr-o directie, tendinta umana este sa se opuna, mai ales in cazul 'discrimanarii pozitive" , cand drepturile minoriatiile exced pe cele a le majoriatii. De exemplu sa zicem ca refugiatii de razboi din tara "U " in o anumita tara gazda, primesc dela autoritatile  tarii gazda  ajutoare financiare /de educatie/ de cazare si hrana mult mai substantiale decat persoanele defavorizate din tara gazda, sa zicem BG, Ro sau  D.

Personal consider ca doar EDUCATIA , atat a celor ce sunt tentati sa discrimineze , cat si a celor discriminati, poate micsora discriminarea.Principiile sunt bune si frumoase, dar aplicarea lor lasa mult de dorit.Vezi cazul vi.o.lurilor produse de  imigranti musulmani fara cultura  asupra fetelor/ femeilor occidentale nemuslumane, pt ca nu purtau burka, deci erau asimilate femeilor imorale si de la periferia societatii.Sau aruncatul pe jos a mancarii ce continea carne de porc.

Alte întrebări interesante