Cenzura impusă de principiile corectitudinii politice nu este un eficient antidot împotriva discriminării. Pro sau contra? De ce?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
Răspuns:
Nu este un antidot; deci sunt PRO
Explicație:
- -discriminarea poate fi facuta mai 'mascat', folosind cuvinte ce scapa cenzurii
- -discriminarae poate fi facuta in cadru individual si neoficial, unde nu exista control instutional si eventualele discriminari nu pot fi probate ulterior
- - REACTIA poate fi INVERSA; psihologic daca lucrurile se imping programatic, de sus in jos, intr-o directie, tendinta umana este sa se opuna, mai ales in cazul 'discrimanarii pozitive" , cand drepturile minoriatiile exced pe cele a le majoriatii. De exemplu sa zicem ca refugiatii de razboi din tara "U " in o anumita tara gazda, primesc dela autoritatile tarii gazda ajutoare financiare /de educatie/ de cazare si hrana mult mai substantiale decat persoanele defavorizate din tara gazda, sa zicem BG, Ro sau D.
Personal consider ca doar EDUCATIA , atat a celor ce sunt tentati sa discrimineze , cat si a celor discriminati, poate micsora discriminarea.Principiile sunt bune si frumoase, dar aplicarea lor lasa mult de dorit.Vezi cazul vi.o.lurilor produse de imigranti musulmani fara cultura asupra fetelor/ femeilor occidentale nemuslumane, pt ca nu purtau burka, deci erau asimilate femeilor imorale si de la periferia societatii.Sau aruncatul pe jos a mancarii ce continea carne de porc.
Alte întrebări interesante
Ed. muzicală,
8 ani în urmă
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă