Biologie, întrebare adresată de ThomasMannEU, 9 ani în urmă

Cerceteaza compozitia chimica a plastidelor din celulele tubercurilor de cartof.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicoletasuhan
6
Cultura Cartofului
Pentru umectarea amestecului nutritiv se poate folosi o soluţie formată din 60 g superfosfat şi 30 g sare potasică la 10 ml apă. Timpul de înrădăcinare fiind de 6-10 zile. în acest caz răsărirea are loc după 12-15 zile, iar la circa 20 zile se poate începe recoltarea, funcţie de epoca de plantare şi sistemul de cultura.

nicoletasuhan: Ti-as mai da eu un raspuns))
nicoletasuhan: dAca doresti
nicoletasuhan: Cultura Cartofului
Sub aspectul îmbunătăţirii tehnologiei de cultură prin introducerea de noi măsuri care să asigure sporuri însemnate de producţie, pe lângă utilizarea unui material sănătos din verigi biologice de înmulţire superioare se impune corelarea cerinţelor fiecărui soi cu cerinţele speciei în ansamblu în ceea ce privesc factorii de vegetaţie.
nicoletasuhan: Noi am avut aceasta tema in clasa a 5,si deaceea din caiet acum aiau,sper ca te-am ajutat.
ThomasMannEU: Super ms
ThomasMannEU: Poti sa ma ajuti si cu asta: Demonstrează experimental prezența amidonului și proteinei în semințe de mazăre și grîu.
nicoletasuhan: Bine
nicoletasuhan: În urma procesului de fotosinteză in plantele verzi se acumulează o serie de substanţe care sunt transportate spre zonele de creştere pt. sporirea în greutate şi volum a organelor vegetale. O parte din aceste substanţe organice se consumă în procesul de respiraţie, iar restul se depun în organele de rezervă şi fructe. Aceste substanţe organice se împart în 2 grupe :-substanţe organice plastice şi substanţe organice energice.
nicoletasuhan: Nustiu daca e corect asta deoarece pe asta nu intocmai am facut-o
spinulicu: Super
Alte întrebări interesante