Limba română, întrebare adresată de scoobyscoobyedi, 8 ani în urmă

Cerinte:
1) Impartiti fraza in propozitii
2) Schema frazei
3) Analizati predicatele din fraza (facultativ)


Fraza 1
Daca este vorba ca o opera literara sa fie manifestarea sincera a sufletului tau este firesc a nu o poti crea decât in mediul in care traiesti in imprejurarile in care s-a format, s-a limpezit zi cu zi fiinta ta sufleteasca.

Fraza 2
De data asta, mi s-a părut ca fac un adevarat sacrificiu sa stau nemiscat in fotoliu, fără suflare, cu frica in san sa nu ma apuce deodată tusea sau sa strănut fără voie si, pe deasupra, sa ma mai insel si lumea ca sunt transportat de maiestria cu care artistii scoeau, cu arcusul, acele sunete divine care ... Nu vibrează deloc pe coardele inimii unui profan.

Fraza 3
-Juram sa ne legam de azi înainte unii cu altii si sa be apăram țările ca pe una singura , ca sa nu se strice hotarele si sa se calce si sa rămânem neintregi cu pământul știrbit de pofta dusmanului si-ntre noi sa nu fie niciodată pricină, ci sa ne silim sa tocmim legământul nostru pentru a nu face zadarnica ziua aceasta vrednica.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Sper ca te-am ajutat!!!!

Anexe:

scoobyscoobyedi: Nu stiu ce m-as fi făcut fără tine! Mulțam fain! Esti cel mai tare! Chiar nu ma asteptam sa răspundă cineva la o întrebare asa lunga...
Utilizator anonim: Cu drag
Alte întrebări interesante