Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Chiar nu stiti???
Bogdan are de rezolvat 31 probleme in 5 zile. In fiecare zi rezolva mai multe probleme decat in ziua precedenta. Stiind ca in a cincea zi rezolva de trei ori mai multe probleme decat in prima zi, sa se afle cate probleme a rezolvat a treia zi. Va multumesc! E urgeeent! Va rooog!


Utilizator anonim: Nu știu nimic toti sunt proști pe brainly

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de necontenit
0
Eu am rezolvat așa, sper sa fie bună varianta de raspuns: avem 31 de probleme de rezolvat in 5 zile,deci o normă de aproximativ (31:5= 6,2 probleme/zi aproximativ, dacă nu ar fi condiția pusă in enunț că in fiecare zi rezolvă mai mult decât in ziua precedentă iar in ultima de trei ori decât prima)
Consideram că in prima zi si in a cincea zi a citit 6 +6 =12 probleme in total(prima+a cincea zi)
1. I ___l 3 probleme
5. l____l____l____l 9 probleme
(12-3=9),deoarece a 5-a zia rezolvat de trei ori mai multe decât in prima
In prima zi si a cincea zi a rezolvat 12 probleme si au rămas pentru ziua a Il-a ,alll-a si alV-a de rezolvat încă 19 probleme
(31-12=19 probleme)
Aceste 19 probleme le împărțim la cele trei zile rămase( a -2-a; a3-a; si a 4-a) tinând cont de cerințele problemeica in fiecare zi rezolva mai multe decât în ziua precedentă.
Dacă in ziua a 5-a a rezolvat ,9 probleme,înseamnă ca in ziua a 4-a a rezolvat mai puține adică 8 probleme; Daca in prima zi a rezolvat 3 probleme ,înseamnă ca in ziua a 3-a a rezolvat mai mult, adică 4. Ziua a4-a + ziua a 2-a= 4+8=12 probleme,rămân pentru ziua a 3-a de rezolvat 7 probleme (19-12=7 probleme
1). 3 probleme
2). 4 probleme
3). 7 probleme
4).8 probleme
5).9 probleme(de trei ori mai multe decât in prima zi)


Utilizator anonim: Raspunsul corect este 6 probleme
Utilizator anonim: Multumesc!
Alte întrebări interesante