Biologie, întrebare adresată de raresb84, 8 ani în urmă

• Ciclul de viaţă la peşti şi la amfibieni Caută informaţii în diferite surse (reviste, enciclopedii, internet) despre ciclul de via- ţă la rechini şi la salamandre. Realizează fişe si prezintă-le colegilor. Include prezentarea în portofoliul tău.

Repede! Va rog!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de riutza
14
ciclul de viata la rechini= Rechinii sunt unele dintre cele mai vechi creaturi de pe planetă. Potrivit Laboratorului canadian de cercetare a rechinilor, rechinii trăiesc în ape de peste 400 de milioane de ani. Acest lucru este cu mult înainte de ascensiunea și căderea dinozaurilor și a altor creaturi preistorice Ouăle de rechin rămân în interiorul femelei, în așteptarea fertilizării. LookD.com descrie modul în care un rechin mascul poate fertiliza ouăle cu aripioarele pelvine, care s-a dezvoltat într-un organ pentru a livra sperma în corpul femelei.

Există trei tipuri de rechini și, în două dintre aceste tipuri, ouăle rămân în rechinul mamă o perioadă cuprinsă între nouă și 22 de luni pentru gestație. Din această cauză, multe specii de rechini dau naștere doar la fiecare doi ani, explică NOAA. Rechinii vivipari, incluzând ciocanii și rechinii balenă, dau naștere bebelușilor rechini vii, similare cu mamiferele precum oamenii, în loc să aibă acei rechini depun ouă. La fel ca un embrion uman, rechinii bebeluși primesc nutrienți în interiorul pântecului dintr-un cordon ombilical. Rechinii bebeluși primesc, de asemenea, oxigen din fluxul sanguin al rechinului mamă, prin intermediul placentei.

Marele alb și rechinii tigru sunt un tip de rechin cunoscut sub numele de ovovivipar. Ca rechinii vivipari, ouăle fertilizate rămân în interiorul mamei. Cu toate acestea, aceste ouă eclozează și în rechini pentru copii, sau pui, în interiorul mamei. Deci, deși unii rechini au ouă în interior, nu spunem că acei rechini depun ouă.
ciclul de viata la salamandre= Salamander , (ordinul Caudata), orice membru al unui grup de aproximativ 740 de specii de amfibieni care au cozi și care constituie ordinul Caudata . Ordinul cuprinde 10 familii, printre care se numărătritonii și salamandrele propriu-zise (familia Salamandridae) precum șiiadori , pui de noroi șisalamandre fără pâine . Acestea apar cel mai frecvent în pădurile de apă dulce și umede, în principal în regiunile temperate din emisfera nordică. Salamandrele sunt în general animale cu corpul scurt, cu patru picioare, cu piele umedă , de aproximativ 10 până la 15 cm (4 până la 6 inci) lungime. Multe sunt camuflate, în timp ce altele sunt modelate cu îndrăzneală sau sunt viu colorate. Cei mai mari membri ai ordinului suntSalamandre gigantice chineze - Andrias sligoi poate crește până la 2 metri (6,6 picioare), iar A. davidianus poate crește până la 1,8 metri (5,9 picioare) în lungime - șiSalamander gigant japonez ( A. japonicus ), care poate crește până la 1,7 metri (5,6 picioare) în lungime. Salamandrele se hrănesc cu insecte , viermi , melci și alte animale mici, inclusiv membri ai propriei specii. La fel ca alți amfibieni, ei absorb apa prin piele și necesită un habitat umed . În regiunile în care temperatura scade sub îngheț, acestea hibernează adesea .
Alte întrebări interesante