Istorie, întrebare adresată de odigarfil71, 8 ani în urmă

cime mă poate ajuta cu niște informați istorice despre data de 9 mai?aveți de cautat ce scrie din poza, dau coroane și puncte
Repede vă rog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladutdumitru204619
1

9 Mai in istoria romanilor se sarbatoreste (victoria)impotriva Germaniei naziste in Al Doilea Razboi Mondial,ziua Europei.9 Mai este ziua U.E.9 Mai este ziua cand sarbatorim ziua quiz-ului etapa judeteana.

Sper ca te-am ajutat!


vladutdumitru204619: Am mai pus si cateva informatii de la mine
odigarfil71: nu e chiar cum mă așteptam dar e bine
vladutdumitru204619: multumesc
Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

9 Mai este o zi cu tripla semnificatie pentru noi, romanii.

Se sarbatoreste in primul rand pe 9 Mai - Ziua Independentei de Stat a Romaniei. Abia apoi Ziua Victoriei natiunilor unite in cel de-al doilea Razboi Mondial si abia la urma Ziua Uniunii Europene.

In anul 1877 independenta Romaniei a fost castigata prin lupta, in conflictul militar ruso-turc, pentru noi Razboi de Independenta, prin vitejia si sacrificiul soldatilor romani ce au luptat la Plevna, Nicopol si Vidin.

"Ora încetării luptelor a fost ora 23:01 ora Berlinului în seara zilei de 8 mai 1945, care la Moscova era ora 1:01 în dimineața zilei de 9 mai. De aceea, în Uniunea Sovietică, se sărbătorește victoria în al Doilea Război Mondial în ziua de 9 mai, în loc de 8 mai."

S-a stabilit Ziua Europei la 9 mai 1950, in comemorarea Declaratiei Schuman ce propunea unirea industriilor otelului si carbunilor din Franta, Germania Federala, Italia, Belgia etc

Explicație:

Alte întrebări interesante