Istorie, întrebare adresată de schitanolesia, 8 ani în urmă

cine a fost împăratul federic?
varog ajutațima este urgent​


vasilesebastianmariu: A fost Duce de Suabia ereditar între 1147-1152 (ca Frederic al III-lea). Era fiul lui Frederic al II-lea, Duce de Suabia din dinastia Hohenstaufen și al lui Judith, fiica lui Henric al IX-lea, Duce de Bavaria din familia rivală Welf. Acest lucru l-a făcut pe Frederic un candidat acceptabil pentru tronul regal al landurilor germane medievale.
vasilesebastianmariu: Sper ca o sa te ajute
schitanolesia: ms mult
schitanolesia: ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anamaria123000
0

   Frederic I, numit Barbarossa  a fost ales la Frankfurt și încoronat la Aachen Rege al Romanilor (Rex Romanorum) în 1152, a fost încoronat Rege al Italiei la Pavia în 1154 și a fost încoronat Împărat al Sfântului Imperiu Roman în 1155, până la moartea sa. În 1178 a fost încoronat la Arles Rege de Burgundia.

    A fost Duce de Suabia ereditar între 1147-1152 (ca Frederic al III-lea). Era fiul lui Frederic al II-lea, Duce de Suabia din dinastia Hohenstaufen și al lui Judith, fiica lui Henric al IX-lea, Duce de Bavaria din familia rivală Welf. Acest lucru l-a făcut pe Frederic un candidat acceptabil pentru tronul regal al landurilor germane medievale.


schitanolesia: ms
Andreataficiuc: A fost Duce de Suabia ereditar între 1147-1152 (ca Frederic al III-lea). Era fiul lui Frederic al II-lea, Duce de Suabia din dinastia Hohenstaufen și al lui Judith, fiica lui Henric al IX-lea, Duce de Bavaria din familia rivală Welf. Acest lucru l-a făcut pe Frederic un candidat acceptabil pentru tronul regal al landurilor germane medievale
anamaria123000: npc
Andreataficiuc: asta este mai important
schitanolesia: care
schitanolesia: care asta
Andreataficiuc: nu ma ajută și pe mine cineva la franceză
schitanolesia: imi pare rau dar eu nu in vat fraceza
Andreataficiuc: :((
Alte întrebări interesante