Religie, întrebare adresată de darius84109, 8 ani în urmă

Cine a fost Regelw david?Vreau rezumat pe scurt!!!please

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolaemoigradan
25

Regele David a fost al doilea rege al poporului Israel si este considerat cel mai bun rege pe care l-a avut acest popor. David a fost cioban la oi dar din cauza inimii sale bune a fost ales de Dumnezeu sa fie împărat. Acest a fost uns împărat de catre proorocul Samuel in locul împăratului Saul care nu mai asculta de Dumnezeu.

Dar David a ajuns în fruntea țării doar după multi ani cand Saul a murit. În toți acești ani Saul l-a persecutat si caută sa-l omoare, dar Domnul l-a păzit.

Fostul păstor cânta la harpă astfel ca a compus multi psalmi în care acesta descrie cum s-a rugat la Dumnezeu si cum a fost scapat de multe pericole.

David s-a luptat cu uriașul Goliat când evreii erau in lupta cu filistenii. Era doar un copil cand l-a ucis pe filistean. Încrederea lui in Dumnezeu si grija ca Numele lui Dumnezeu sa nu fie blestemat i-au dar puterea necesară pentru luptă.

El a fost foarte viteaz in lupta astfel ca sub domnia lui Israelul prosperat nu numai spiritual ci si in planul războiului câștigând toate războaiele. David a fost un om despre care Însuși Dumnezeu a spus că este "om după inima lui Dumnezeu. Însuși Mesia s-a născut din spița de neam a lui David.

David a rămas un model si un standard de om cu inima pură si placut lui Dumnezeu. Toti împărații lui Iuda de după el a fost comparați cu David dar despre unul singur s-a spus că s-a ridicat la nivelul Regelui David.


darius84109: multumwsc mult
nicolaemoigradan: Cu placere!
Alte întrebări interesante