Limba română, întrebare adresată de budauirina572, 9 ani în urmă

Cine a scris Harap-Alb?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cepoi00
0
Harap-Alb este cel mai mic şi mai viteaz dintre fiii craiului. Verde-Împărat, unchiul său, a ajuns la bătrâneţe şi pentru că avea doar fete, îşi dorea ca unul dintre nepoţi să îi moştenească împărăţia. Verde-Împărat trăia într-o ţară foarte îndepărtată, iar condiţia pentru a îndeplini cea de pe urmă dorinţă a sa era curajul. Harap-Alb loveşte pereţii lumii exterioare precum puiul care iese din coajă şi spală ruşinea fraţilor săi prin cinste.
Înzestrat cu forţă, devine tot mai puternic la fiecare încercare pe care o depăşeşte. Puterea şi-o trage din mantaua care îl face invizibil, din paloşul şi mănuşa neagră cu care poate controla orice apare în faţa izbândei. Pe lângă toate acestea, Harap-Alb are în spate o adevărată brigadă de ajutoare: Gerilă, Setilă, Flămânzilă, Ochilă şi Păsări-Lăţi-Lungilă.
Lupta pentru supremaţie este pe viaţă şi pe moarte, iar Supereroul nostru atinge maturitatea prin moarte. Readus la viaţă de fiica împăratului, Harap-Alb este acum demn şi pregătit să-şi împlinească destinul.
Alte întrebări interesante