Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

Cine are acest manual la romana, va rog sa ma ajutati la textul "Zana Munților" de Petre Ispirescu la următoarele exerciții: 2) Textul pe care il vei studia se numește "Zâna Munților". Plecând de la titlu, notează in caiet trei lucruri care crezi ca s-ar putea intampla pe parcursul narațiunii.
Impresii după prima lectură
1) S-a confirmat ceea ce ai anticipat in legătură cu basmul?
2) La ce imagini sau sunete te-a facut sa te gândești textul? Trimit acestea la lumea reala?
3) Ce personaj ți-a plăcut mai mult? Seamănă cu alte personaje din literatură sau filme? Va rog, nu ștergeți întrebarea! E foarte urgent! Mulțumesc anticipat! Daca nu aveți acest manual, va rog căutați textul pe net si ajutati-ma!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Arimath
424
2.Zana devine om
Zana se casatoreste;Aceasta ii dezvaluie celui indragit adevarata sa fiinta
1.Textul a prezentat-o e Zana Muntilor in prim plan,alaturi de printul e care il iubea si cu care  se casatoreste.Aceasta opera literara se aseamana in anumite aspecte cu Cenusareasa,aceasta continand informatii asemanatoare.
2.Textul accentueaza ideea de o lume de basm,cu castele,printi,magie(zane),iubire si puritate.Surprinde un univers pararel ce se aseamana cu realitatea noastra,prezentand sunete si imagini:cum zanele lutesc in aer,castelul,cantecul de nunta,zumzaitul insectelor,cotcodacitul asarilor....
3.Pe mine m-a impresionat Zana Muntilor,nu deoarece e personaj principal,ci deoarece este un exemplu de onestitate,curaj,coordonare si intelepciune,un model pentru mine si o instanta inspirationala...la fel ca Cenusareasa sau Ella.

Arimath: e ok?
vali31577: Multumesc!
spinustefanita: datimi repede un raspuns
Alte întrebări interesante