Limba română, întrebare adresată de 2005erica16, 8 ani în urmă

cine are bani navighează pe un vânt prielnic eseu repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rodi11
3
Cine are bani navighează pe un vânt prielnic

Banii nu aduc fericirea , insa contribuie mult la gasirea ei. Totusi cine are bani nu inseamna ca este fericit , doar cei care stiu cum sa investească acei bani au aceasta sansă, si pot folosi acei bani cu folos.
Cei care nu au deloc bani nu pot nici sa ii folosească sau sa ii investească de aceea cine are cat -decât ceva bănuți poate incerca sa ii investească pentru a le creste valoarea , iar acea valoare la fel ii va investi si tot asa pana acel om ajunge un om foarte bogat , dar da doar acel om inteligent poate face asta , acel om care STIE CUM sa ii investeasca. Si ne întrebam de ce sunt atâția oameni săraci, ei bine acei oameni nu au bani sau si daca au avut nu au stiut CUM să ii investească deci nu au putut naviga pe un vânt prielnic deoarece inteligenta lor era sub nu peste, scăzută nu ridicată.
Totusi asta ne demonstreaza ca nu toti oamenii cu bani pot naviga pe un vânt prielnic ci doar aceea care STIU si cunosc anumite lucruri despre valoarea banului si despre cum sa ii investească cu folos.
E limpede de stiut ca din cativa bănuți, un om destept poate sa ii înmulțească dublu, iar apoi sa ii faca triplu si tot asa exact asa cum am spune noi ca a navigat pe un vânt prielnic , acest asa zis " vânt prielnic " eu il inteleg ca înseamnă totusi " inteligenta " omului care deține acei bani.
Cand spunem " cine are bani navighează pe un vânt prielnic " intelegem totusi ca nu ne referim doar la oamenii care au deja foarte multi bani caci acei oameni daca sunt de exemplu niste oameni care erau saraci si dintr-o data au câstigat la loterie sau au mostenit acei bani , acești oameni pot naviga pe un vant prielnic doar daca sunt inteligenti , caci daca ei nu sunt inteligenti, asa cum au venit acei bani de repede tot asa de repede pot si sa se ducă.
Deci cum am mai spus exista o condiție foarte importanta in acest proverb sau zicală si aceea este : " Cine are bani navighează pe un vânt prielnic , dar doar daca acel om este INTELIGENT. "
☺ Sper ca te ajuta cat decât. Eu am scris ce cred eu personal, daca trebuie altceva nu uita sa imi spui.
Alte întrebări interesante