Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

cine este autorul Bibliei​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
5

Răspuns:

Biblia este o culegere de texte, intainse pe mai multe perioade istorice, atribuite mai multor autori, in marea majoritate EVREI

Textele au fost selectate de Primul Conciliu ecumenic de l;a Niceea girat de Sf Imparat Constantin, pe baza  presupunerii ca au fost INSPIRATE de Dumnezeu, prin Sfantul Duh sau chiar iisus.Duh care s-ar fi pogorat si asupra rwespectivului Conciliu.

Explicație:

primele parti, cunoscute sub numele de Vechiul Testament (Vechea marturie) cuprinde textele unor profeti/intelepti Neemia, Numeri, Josua, Ezra..etc (posibil mitologici, precum Moise) si chair regi (psalmii lui David) ai poporului EVREU (antic)

ultimele 4 carti, numite Evanghelii (Vestea cea Buna)  atribuite Sfntilor Apostoli   Marcu matei, Luca, Ioan prespusi disciploi s contemporani cu Iisus.

Evreiirecunosc in maremajoritate VEchioul Testament, care are multe parti comune cuTora, Cartea lor Sfanta.

Necrestinii atei si agnostioci considera aceste texte scrise tot decatre discipoli ai lui Iisus/ai religiei crestine  dar necontemporani cu  El..Respectivii au fost tot EVREI, dar "dizidenti" fata de vechea credinta.

Iisus ar fi spus Matei 5:17-18 VDC

Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu vor trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.

Alte întrebări interesante