Limba română, întrebare adresată de Andrew1524, 8 ani în urmă

Cine este zeita iubirii?
Hera
Eris
Afrodita
Artemis

din textul asta: Citește următorul text, reprodus din volumul „Legendele Olimpului” de Alexandru Mitru și răspunde la cerințele date:
„Cea mai frumoasǎ zeițǎ din Olimp era Afrodita, zeița iubirii.(...) ❤
Nobila ei datorie, ca și propria-i apariție minunatǎ, erau slǎvite în imnurile pe care nimfele i le dedicau:
— Când te arǎți, zeițǎ, se risipesc norii cei grei și vânturile se opresc. Pǎmântul se împodobește în cinstea ta, așternându-ți la picioare covoare cu minunate flori, aerul se umple de luminǎ, iar pǎsǎrile cerului senin îți cântǎ puterea-ți fermecatǎ și atotcuprinzǎtoare. Când prima zi de primǎvarǎ își deschide cupa înmiresmatǎ, Zefirul se trezește din amorțealǎ și zburdǎ mângâietor și dulce.(...)
O legendǎ spune cǎ Eris, zeița discordiei,‍♀️ a aruncat un mǎr de aurpe care era scris „pentru cea mai frumoasǎ”. Vǎzând mǎrul, Hera , Artemis și Afrodita au vrut sǎ-l ia, fiecare susținând cǎ ea este cea mai frumoasǎ. Zeus l-a ales pe Paris, prințul Troiei, sǎ decidǎ care dintre cele trei zeițe va primi mǎrul. Fiecare dintre zeițe a încercat sǎ îl câștige pe Paris de partea ei: Hera i-a promis putere și bogǎție, Artemis i-ar fi adus victorii în rǎzboaie, iar Afrodita i-a promis inima Elenei, cea mai frumoasǎ dintre femei. Dorindu-și mai mult decât orice dragostea Elenei din Troia, Paris i-a oferit mǎrul Afroditei.” Va rog ajutatima dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iwiwi
3

Răspuns:

Afrodita este zeita iubirii

Răspuns de mirceaionita2002
2

Răspuns:

afrodita, conform mitologiei grecești


Andrew1524: multumesc
mirceaionita2002: cu placere!
Andrew1524: ♥️
Alte întrebări interesante