Istorie, întrebare adresată de andreiandrew28, 8 ani în urmă

Cine face asta are coroana si multumesc si 60 puncte​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de un0tilifon0ajutator
0

BUNA! :))

II. 1. a. Vasco da Gama

2. a. Fernando Magellan

III. PRIMA EXPEDIȚIE ÎN JURUL LUMII A FOST FACUTA DE FERNANDO MAGELLAN IN ANUL 1519-1522 ACESTA PIERDANDUSI VIATA IN 1521. DAR CU TOATE ACESTEA ECHIPAJUL A CONTINUAT CALATORIA.ACESTA A PORNIT DIN PORTUGALIA SI A FACUT INCONJORUL LUMI TRAVERSAND OC.ATLANTIC,PACIFIC. ECHIPAJUL SI FERNANDO MAGELLAN AU DECLARAT CA PAMANTUL E SFERIC DEOARECE OAMENI CREDEAU CA E PLAT.

- un0tilifon0ajutator

Răspuns de larisaaaaa22233
0
1. Vasco da gama
2. Fernando Magelan

În urmă cu fix 500 de ani, celebrul explorator portughez, Fernando Magellan, pornea în aventura vieții sale, prima expediție în jurul lumii care avea să rămână pentru totdeauna în istorie.
Nava Victoria a acostat în sudul Spaniei pe 6 septembrie 1522, cu 18 persoane la bord, după o călătorie care a durat trei ani și a înregistrat un succes fără precedent, fiind prima navă care reușea la acel moment să înconjoare Pământul. Totul a început în 1494, la doi ani după celebra expediție a lui Cristofor Columb, în urma căreia a descoperit continentul Americii de Nord. La auzul acestor vești, papa Alexandru al VI-lea a luat decizia de a separa teritorial harta lumii printr-o linie imaginară, pentru a aplana conflictele iscate dintre Sapania și Portugalia.
În urma acestui tratat, Spania avea dreptul de a revendica teritoriile descoperite în partea de vest a liniei imaginare, care împărțea în două Oceanul Atlantic, iar Portugalia pe cele din est. Această convenție a fost acceptată de ambele țări, fiind încheiată pe pe 7 iunie 1494, sub numele de Tratatul de la Tordesillas.
Alte întrebări interesante