Limba română, întrebare adresată de Heni, 9 ani în urmă

Cine imi da niste exemple despre importanta sinceritatii? Mersii ! :))

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de eugeniapopeti
1
UN PRITEN BUN ESTE ACELA CARE ITI CRITICA GRESELILE[ESTE SINCER] , NU CEL CARE ITI LAUDA NEBUNIILE . IN FELUL ACESTA ITI POTI DA SEAMA DACA POTI AVEA INCREDERE IN EL, IN SFATURILE SALE .
UN SFAT SINCER TE AJUTA SA PROGRESEZI . 
SINCERITATEA NU POATE EXCLUDE, TOTUSI , MINCIUNA CONSOLATOARE   , ATUNCI CAND SINCERITATEA POATE PRODUCE DEZASTRE [DE EX SUNT SITUATII IN CARE NU II PUTEM SPUNE UNUI BOLNAV ADEVARUL DESPRE SUFERINTA SA] 

Heni: Multumesc mult !!
eugeniapopeti: CU PLACERE
Răspuns de Vespertine
2
Depinde din ce perspectivă priveşti conceptul de sinceritate.

Sinceritatea decide în mod absolut relaţiile inter-umane. Toate relaţiile sunt bazate, mai întai, pe sinceritate. Nu am întâlnit în viaţa mea o persoană mincinoasă pe care să vreau s-o ţin aproape. Mi se pare stupid.

Orice om sincer este un om fundamental bun. Sinceritatea este o calitate atribuită persoanelor dispuse să-şi exprime opiniile fără prefăcătorie, însă asta nu înseamnă că spun absolut tot ceea ce le trece prin cap. A fi sincer nu înseamnă a spune tot ce gândeşti, ci a gândi tot ce spui.

Sinceritatea are un rol important în autocunoaştere. După cum am spus mai sus, când vezi că prietenul tău are un tic nervos, a cărei existenţă nu o constată, ai două variante: ori eşti un mitocan infect şi îi spui că "hîhîhî vezi că baţi din picior ca un bou", ori eşti sincer, cu el dar şi cu tine însuţi, spunând-ui pe un ton constructiv să depună un efort în a înceta ticul respectiv.

Ce reiese din afirmaţia precedentă este faptul că sinceritatea implică şi respect. Ia uite ce importantă e sinceritatea...

Heni: Multumesc foarte mult !! :*
Vespertine: N-ai pentru ce :)
Heni: :D
Heni: :*
Alte întrebări interesante