Limba română, întrebare adresată de vasy36, 9 ani în urmă

cine imi da si mie caracterizare lui nica din amintiri din copilarie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaNine
3
      Amintiri din copilarie este opera de maturitate a lui Ion Creanga, creatie valoroasa ce prezinta perioada varstei de aur a copilariei, surprinzand un univers al inocentei, al intamplarilor poznase.
      Nica, personajul principal, cel care nareaza la persoana I actiunile, este simbolul copilul universal. Acesta prezinta perioada copilariri fericita si lipsita de griji.
      Caracterizarea sa este bazata, in principal, pe trasaturile indirecte. De exemplu, faptul ca s-a dus la balta fara permisiunea mamei sale arata ca acesta este neascultator, ca orice copil, de altfel. Limbajul sau arata ca se gandeste la consecinte si ca o iubeste pe mama sa, uneori, spunandu-i "Biata mama!" . Portretul moral este cel pe care se bazeaza textul. 
      Nica este un personaj dornic de joaca si, de asemenea, vesel , lucruri reliefate din dorinta sa de a merge la scaldat. El este nepregatit sa-si asume responsabilitatile, fiind cel mai mare copil al familei. Nica refuza sa aiba grija de mezinul familiei. Acesta, insa, realizeaza ca greseste plecand la balta. Chiar daca nu-si asculta intotdeauna mama, se vede ca o iubeste.
      In opinia mea, Nica este un baiat al carui suflet poate fi regasit in orice copil.

Sper ca ti-a placut pt ca si eu am avut-o de facut in semestrul 1.

vasy36: mersi
AndreeaNine: Cu placere. Coroana? :D
Alte întrebări interesante