cine imi explica cum se face inmultirea asta (x+2)(x-1)=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Iei fiecare termen din prima paranteza si-l inmultesti cu termenii din paranteza a doua, respectand regula semnelor. Astfel obtii:
x(x-1) + 2(x-1) = x^2 -x +2x -2 = x^2 + x - 2.
Ai inteles?
x(x-1) + 2(x-1) = x^2 -x +2x -2 = x^2 + x - 2.
Ai inteles?
Răspuns de
0
(x+2)(x-1) = x·x - x·1 + 2·x -2·1 = x² - x + 2x - 2 = x² + x - 2
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă