Limba română, întrebare adresată de gheorghechirca, 8 ani în urmă

cine îmi face varoooooooooggggg rezumatul textului toate pânzele sus de Radu tudoran varoooooooooggggg dau coroană doar despre text ce se întâmplă și tot așa nu povestiți voi varoooooooooggggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madanica2006
1

Anton Lupan, un tanar paisonat de calatorie si descoperiri planuieste impreuna cu prietenul Pierre Vaillant sau sa descopere ce fel de pamanturi se afla in Tara de foc. Dar atunci cand se despart pentru a castiga bani ca sa isi cumpere o corabie Pierre este atacat pe vasul lui de pirati si se crede ca ar fi mort. Mai departe Anton planuieste singur plecarea pentru a-si gasi prietenul. Isi compune un echipaj : Gherasim, Ieremia, Ismail, Mihu, Haralamb si catelul Negrila. Pe parcursul cautarilor si calatoriilor el are o groaza de aventuri cu:pirati, cautatori de aur, talhari, calugari si frumoasa Adnana. In acest timp el afla ca prietenul sau ar trai si pleaca tocmai in Tara de foc unde gaseste trupul tatalui si fratelui prietenului sau. Cartea se termina cu imaginea plecarii corabiei Speranta spre Polul Nord unde dupa cum afla la sfarsitul cartii intr-o scrisoare s-ar afla prietenul sau pe o epava.

Eu iti spun rezumatul pentru ca am citit carte de vreo 10 ori si am vazut filmul de vreo 7. Daca nu este prea detaliat sa imi spui dar ai scris ca vrei in mare.


gheorghechirca: msssasssssss
gheorghechirca: maine dau coroana acum nu pot scuze
madanica2006: E bine oricand. Mersi ca imi dai.
gheorghechirca: ok
Alte întrebări interesante