Limba română, întrebare adresată de Klangkarussell, 9 ani în urmă

Cine imi poate da definitia Basmului , Nuvelei , Doinei Populare , Romanului , Pastelului , Comediei ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pojaranamaria
1
Basmu aparţine genului epic,de mare intindere, in care se împletesc fapte fantastice neobişnuite si fapte reale obişnuite, cu trasaturi supranaturale aflate de partea binelui sau a raului. Finalul basmului atumve întotdeauna victoria binelui asupra răului
Răspuns de cosmin151
1
Basmul este Opera epica in proza de mare întindere la care participa un numar mare de personaje,unele reprezentând binele si altele fantastice reprezentând răul,care se confrunta,binele ieșind victorios.
Nuvela este opera epica in proza mai mica ca romanul dar mai mare ca schița care are un subiect fantastic,legendar,familial,având personaje complex caracterizate.
Doina este opera lirica in versuri care transmite sentimente puternice de dor,dragoste,jale fiind însoțită de o melodie.
Romanul este opera epica in proza de mare întindere,cu o acțiune desfășurata pe mai multe planuri,la care participa un numar mare de personaje complex caracterizate.
Pastelul este opera lirica in versuri in care se descrie un aspect din natura,un fenomen al naturii sau un anotimp fata de care autorul isi exprima sentimente.
Opera dramatica(Comedia)cuprinde opere scrise cu scopul de a fi prezentate pe scena.
Alte întrebări interesante