Chimie, întrebare adresată de alexandruipate2, 8 ani în urmă

Cine imi poate explica va rog cate ceva despre caracterul metalic si cel nemetalic pe scurt (definitii si exemple daca se poate) .
Va multumesc respectuos! (va rog fara copy-paste de pe alte surse care m-ar face pur si simplu si mai confuz ci o explicatie facuta de voi)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nikymicu
1

Răspuns: metalele cedeaza e, formand ioni pozitivi,nemetalele accepta e formand ioni negativi.

Explicație: cu cat cedeaza/ accepta e mai usor cu atat caracterul metalic/ nemetalic este mai pronuntat( reactivitatea creste)

Răspuns de puiuflorindraga
0

Răspuns: Vezi explicatia!

Explicație: 1)O sa incerc sa-ti dau mai intai exemple de metale!Iata:fier,plumb,aluminiu,aur,argint,nichel,magneziu,cupru(sau arama),titan,zinc,cobalt si altele!Toate aceste substante sunt metale!Iti poti da seama ca  metalele sunt solide,tari,au luciu metalic in taietura proaspata.In continuare ,iti voi spune cateva caracteristici ale metalelelor!Te rog sa ai in vedere ca la nemetale sunt exact invers! Daca metalele sunt majoritatea solide(mai putin Hidrargirum, adica ,mercurul care este lichid),la nemetale majoritatea sunt solide sau gazoase,si nu au proprietati metalice!Iata cateva: azot,oxigen,hidrogen,argon ,xenon,neon,clor!Majoritatea sunt gaze! Acum iti voi spune proprietatile metalelor! Acestea sunt solide,lucioase si cu o densitate mai mare!Punctul lor de fierbere si topire sunt destul de ridicate!Metalele sunt bune conducatoare de electricitate si energie termica(caldura).In general ,metalele sunt folosite in industria constructoare de masini,cazane pt.apa si abur,in agricultura pt. fabricarea masinilor agricole,a uneltelor,pt. automobile,avioane,scule ,unelte,diferite echipamente industriale! Nemetalele sunt invers,adica sunt moi,nu au luciu metalic,nu sunt bune conducatoare de electricitate,si caldura,sunt transparente si fragile.Metalele au o structura cristalina in timp ce nemetalele sunt amorfe!Sper ca explicatia a fost destul de clara!Iti doresc o seara linistita si placuta!

Alte întrebări interesante