Engleza, întrebare adresată de obriscaandreeaozuyi5, 8 ani în urmă

Cine imi poate traduce si mie textul

Anexe:

Mattip: O sa ti-o traduc dar pe la 6.30 sau mai tarziu scuze ca nu pot mai rapid

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Soulcollector1
1
Astazi nu ne gandim de doua ori cand pornim radioul , dar cand un italian de 21 de ani a inventat radioul acum 100 de ani , nimeni nu ar fi putut cred acest lucru.
Intr-o zi , prin 1895 , in Bologna , Italia , Guglielmo Marconi a trimis primul semnal radio din lume . Folosind un simplu transmitator radio si un receptor, a trimis un semnal radio din camera din pod , catre fratele sau aflat pe un camp , la un kilometru distanță.
Cand fratele sau a primit semnalul a tras un foc de arma .
Guvernul Italian nu a prezentat niciun interes in invenția tanarului Marconi , dar mama sa , Annie care era irlandeza, credea ca el a avut o idee buna .
Asa ca , in luna februarie a următorului an , l-a trimis in Anglia , sa-i cunoasca varul care era un important inginer. A fost o călătorie carea avea sa schimbe lumea .
In Anglia , Marconi si varul sau , erau acompaniați de alti doi inventatori. In 1897 Marconi a înființat la Londra " Compania de telegraf prin wireless a lui Marconi" si a început sa transmită semnale radio simple la distanță mare .
In 1899 a trimis primul telegraf wireless de a lungul Canalului Englez spre Frata.
Asta a însemnat ca , navele erau capabile sa trimită mesaje de la nave spre țărm , daca erau in pericol .
Marconi a crezut mereu ca undele radio pot tranversa in jurul Pământului .
Prin 1901 , si-a îmbunătățit sistemul radiou atat de mult, încât pe data de 12 decembrie a uimit lumea prin trimiterea primele semnale radio peste Oceanul Atlantic .
Semnalele au fost trimise din Poldhu ,din Cornwall , si receptionate la 3520 de kilometrii distanță, in St Jhon's , Newfoundland , utilizand un zmeu ce a fost împins de un curent puternic.
Sistemul lui Marconi a fost îndată adoptat de navele Engleze si Italiene.
De acum înainte , compania lui Marconi a avut monopolul asupra comunicațiilor wireless , el devenind multi-milionar .
Marconi este una din figurile cheie ale secolului XXI ( 21) .
El chiar a luat in considerare importanta militara a radarului si s-a gandit la ideea transmiterii semnalelor in spațiu.
Cand a murit Marconi , in 1937 , statiile wireless din întreaga lume s-au oprit din funcțiune pentru 2 minute, ca o forma de respect.
Marconi a facut o singura greșeală , a crezut ca televiziunea nu va ajunge populara .
Alte întrebări interesante