Limba română, întrebare adresată de NeymarJr54321, 8 ani în urmă

Cine îmi poveste la medeleni vol1 dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pufoșeniaaaa
4

Actiunea se petrece în mare parte la moşia familiei Deleanu, la Medeleni. Scriitorul Ionel Teodoreanu descrie viaţa unor copii: Dănuţ, Olguţa şi Monica. După cum susţine şi autorul, Olguţa este unul dintre cele mai reuşite personaje ale operelor literare. După părerea tatălui ei, ea este un "drac îngeresc", "un amestec de puritate şi inclinaţii spre mici răutăţi". Se agită mereu, nu acceptă să fie contrazisă şi încearcă să subordoneze tot ce o înconjoară.

Dănuţ este o persoană calmă, dar de cele mai multe ori îşi pierde răbdarea şi devine nervos din cauza surorii sale, Olguţa. El visează că le salvează pe cele 2 fete dar de cele mai multe ori este potolit de sora lui. Monica asigură echilibrul dintre cei 2 fraţi care sunt într-un continuu "război". Este blândă, generoasă, bună la suflet. Sare mereu în ajutorul celui necăjit. Monica este îndrăgostită de Dănuţ pe tot parcursul romanului, dar Dănuţ nu îşi dă seama decât la sfârşit că şi el este îndrăgostit de Monica. Ei se căsătoresc în final şi trăiesc fericiţi.

Olguţa, însă, se îndrăgosteşte de Vania, un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Plănuieşte să se căsătorească cu el şi să plece în America, dar descoperă că are cancer. În final, ea se sinucide.

După moartea Olguţei, familia Deleanu vinde moşia La Medeleni deoarece le aminteşte prea mult de Olguţa, pe care au iubit-o aşa de mult.


NeymarJr54321: Ma pot sati zic ceva
Pufoșeniaaaa: Să îmi zici tu da
NeymarJr54321: Ma poți ajuta la niște ex la mate te rog
Pufoșeniaaaa: Da
Alte întrebări interesante