Limba română, întrebare adresată de Gabrielalala2, 9 ani în urmă

Cine imi spune si mie niste informati despre Harry Potter sau sa mi povestiti cartea 1/2


Utilizator anonim: ce carte?
Utilizator anonim: defapt stiu si cum
Utilizator anonim: am citit toate 8 carti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
8
Harry Potter si Piatra Filozofa.
-Harry este luat de profesorul Albus Dumbledore si dus la matusa si unchiul sau, familia  Dursley. Acestia se muta pe o insula, ca Albus sa nu il gaseasca pe Harry.
Intr-o noapte 
Rubeus Hagrid care era pazitorul cheilor, venise dupa Harry,sa il duca la Hogwarts. Acolo unde va invata magia la fel ca tatal sau.
Hagrid îl duce pe Harry la Gringotts, banca vrăjitorilor, de unde iau, în afară de bani, și un pachet misterios. Dupa Hagrid il duce pe Harry la cumparaturi pentru a-si lua cele necesare pentru scoala.
Apoi pleaca cu trenul special la Hogwarts.
In tren se intalneste pe Ron si Hermione. Ajungand la scoala,se face o mica ceremonie iar toti sunt impartiti in patru grupe de catre palaria vorbitoare.
Astropuf sau Hufflepuff Cercetaș sau Griffindor, Ochi-de-Șoim sau Ravenclaw și Viperin sau Slytherin.
Ron, Hermioane si Harry au ajung la Cercetasi dar Palaria magina voia ca Harry sa ajunga la Viperin. In urmatoarele zile copii fac cunostinta cu profesorii.
Draco Malfoy este un elev din Viperin care il uraste pe Harry. Acesta ajunge sa se alieze cu  Voldemort sau Cap-de-mort. Care era foarte atras de Harry din cauza  a doua baghete care erau facute din acelasi material. Cei trei află că Hagrid i-a spus unui străin cum poți să-l anihilezi pe Fluffy si anume punandu-i muzica.Apoi se inscriu la Cupa Caselor.
Dumbledore îi spune că Ron și Hermione sunt bine și că Piatra Filozofală a fost distrusă, ceea ce înseamnă că Nicholas Flamel va muri nu după mult timp. În timpul festinului de la sfârșitul anului, Dumbledore acordă unele puncte de ultim moment Cercetașilor și aceștia câștigă .


Iti mai zic cate ceva:
In ultima carte Talismanele mortii care sunt alcatuite din 2 partii.
-Harry se lupta cu Volddemort si el castiga. Dar inainte de acestea Voldemort se duce la mormantul lui Albus profesorul lui Harry care murise sa ii ia bagheta cea mai puterica. Atunci acesta este invins in prima parte de catre Volddemort. In a doua parte harry invinge. 
Ron ramane impreuna cu Hermione iar Harry cu sora lui Ron. 



Utilizator anonim: magica* am mai gresit!
Alte întrebări interesante