Franceza, întrebare adresată de georgiana017, 8 ani în urmă

Cine îmi traduce și mie asta
"Je ferai donc l'eloge de notre francais. Je le ferai sans vanite. Ce que j'aime, c'est la langue de ma nourrice, si sauvoureuse, si gentille, si proche des etres et des choses la langue de mon pere et de ma mere qui m'ont appris ce que sont le juste et l'injuste, le vrai et le faux ;la langue de mon instituteur, un peu raide, un peu conventionnelle mais si droite, si honnete, si rigoureuse; la langue surtout de quelques ecrivains qui les uns apres les autres, l'ont travaillee, renouvelee, me montrant les choses dans leur verite: car c'est cela que j'aime surtout dans ma langue: mon chemin, notre chemin, le seul possible pour nous, Francais, vers la verite. "
Va rog ajutați-mă dau coroana...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gabe21
5

O să-i laud pe francezii noștri. O voi face fără vanitate. Ceea ce îmi place este limbajul asistentei mele, atît de priceput, de atît de bun, atît de aproape de lucrurile și lucrurile limbii tatălui meu și a mamei mele care ma învățat ce este drept și nedrept, adevărat și fals, limba profesorului meu, puțin rigidă, puțin convențională, dar atât de dreaptă, atât de cinstită, atât de riguroasă; limba în special a unora dintre scriitorii care, unul după altul, au lucrat, reînnoit și mi-au arătat lucruri în adevărul lor: pentru că asta îmi place mai ales în limba mea: calea, calea noastră, singura posibil pentru noi, francez, pentru adevăr.



georgiana017: mulutumeesc frumooos
Gabe21: cu placere
georgiana017: ă... dă-mi msj trg
georgiana017: vreau sa te întreb cum îți pot da coroana?!
georgiana017: sunt noua pe aceasta aplicație
georgiana017: și nu prea stiu
Gabe21: iti apare sub comentariu
Răspuns de Utilizator anonim
1

Prin urmare, voi lăuda francezii noștri, o voi face fără vanitate. Ce îmi place este limba asistentei mele, atât de sigură, atât de bună, atât de aproape de ființe și lucruri, care sunt limbile tatălui meu și de la mama mea care ma învățat ce este bine și rău, bine și rău, limba profesorului meu, puțin rigidă, puțin convențională, dar atât de dreaptă, atât de cinstită, atât de riguroasă, de limbă în special a unor scriitori care, unul după altul, au lucrat la ea, au reînnoit și mi-au arătat lucruri în adevărul lor: căci asta îmi place mai ales în limba mea: calea, calea noastră, singura cale posibilă pentru noi, francezi, pentru adevăr. "


Alte întrebări interesante