Limba română, întrebare adresată de dttyw, 9 ani în urmă

cine imi zice o compunere despre cartea frozen acum pls

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
4
           In ,,Frozen'' este vorba despre un imparat ce avea doua fete, dintre care cea mare avea puteri miraculoase - putea ingheta orice atingea. In timp ce se jucau fata cea mica se accidenteaza grav, aceasta fiind insa salvata de troli. Insa, la indicatia acestora, fetei mici i se sterge memoria pentru a fi protejata de alte accidente. De atunci incolo, cele doua surori vor fi tinute departe una de alta pana cea mare va invata sa-si controleze puterile. Usile castelului sunt inchise vizitatorilor iar personalul va fi limitat.Imparatul si imparateasa sunt nevoiti sa faca o calatorie iar in urma unei furtuni pe mare acestia isi pierd viata.
       Anii trec, cele doua surori cresc cu dorul continuu una de alta.  Fata cea mare va fi aleasa regina iar in ziua incoronarii portile sunt deschise dupa multi ani. Imparateasa cu greu isi stapaneste puterile, dar in cele din urma se da de gol fiind alungata din palat. Peste imparatie se asterne o iarna grea iar ea isi face un palat de gheata in munti, departe de ochii lumii. Insa, sora cea mica, considerandu-se vinovata de cele intamplate pleaca in cautarea ei.
       Pana la urma, dupa o serie de peripetii totul se termina cu bine, fata invata sa-si controleze puterile, readucand vara si veselia in regatul sau.
Alte întrebări interesante